Yaz Kampı Başlıyor

Diyarbakır Belediyesi'nden çatışma bölgesindeki çocuklara Hazar Gölü'nde yaz kampı Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan terör olayları ve çatışmalı ortamdan etkilenen çocukları Elazığ'daki Hazar Gölü kıyısındaki yaz kampına götürdü.

Yaz Kampı Başlıyor

Büyükşehir Belediyesi'nin, bu yıl 9-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlediği 11'inci Çocuk Yaz Kampı, 85'i çatışmalı süreçten etkilenen, bu yıl tatil yapma imkanı bulunmayan, zorunlu göç mağduru veya risk altındaki 100 çocuğun katılımıyla Hazar Gölü'nde başladı. Toplam bin 200 çocuğun faydalanacağı Çocuk Yaz Kampı, 28 Ağustos'a kadar devam edecek. Çocuk Yaz Kampı'na giden ilk grupta, 85'i Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden  15'i de Diyarbakır'dan olmak üzere 100 çocuk yer aldı. Otobüsle Hazar Gölü kıyısında bulunan Çocuk Yaz Kampı'na götürülen ve burada 6 gün kalacak olan 100 çocuk; satranç, akıl oyunları, resim, akran eğitimi, el becerileri, müzik ve halk oyunları atölyeleri ile sportif faaliyetlerden yararlanacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, 11 yıldır Elazığ'ın Gezin Beldesi'nde hizmet veren Çocuk Yaz Kampı'nın kentte tatil yapma imkanı bulamayan, dar gelirli, yoksulluk sınırında olan ailelerin çocuklarına tatil yapma imkanı sunmak için kurulduğunu ifade etti. 2016 yılının ilk çocuk grubunu kampa yolladıklarını belirten Kıratlı, belediyeler, sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları gibi yerlerden çocukları kampa davet ettiklerini ve bireysel olarak da Sümerpark'ta bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü'ne başvuru yapılabileceğini söyledi.

"ÇOCUKLAR BİR HAFTAYI DOLU DOLU GEÇİRECEK"

Kıratlı, kampta çocukların kişisel gelişimine katkı sunmayı, çevreleriyle daha uyumlu bireyler olmalarını ve mutlu bir çocukluk geçirmelerini sağlamayı, öz güvenlerinin gelişmesine yardımcı olmayı hedeflediklerini belirterek, çocukların kampta spor ve sanat etkinlikleriyle eğlenerek bir haftayı dolu dolu geçireceklerini kaydetti. Bölgede yaşanan çatışmalı süreçten en fazla çocukların etkilendiğine dikkat çeken Kıratlı, Nusaybin'den 85 çocuğu kampa götürdüklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz