“Yaz tatili dolu dolu geçti”

Yeni eğitim öğretim yılının arifesine girdiğimiz bu günlerde herkes sabırsızlıkla okulların açılmasını beklerken Diyarbakır’da bu yaz tatili çocuklar için dolu dolu geçti.

“Yaz tatili dolu dolu geçti”

M. Sıddık BİLGE/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-Yaz tatilinde çocukların maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirten Eğitimciler, yaz tatilinin büyük bölümünün gerek okul dersleri ile Kuran kursları gerekse etkinlik ve piknik faaliyetleriyle çocukların mutlu edilmesinin önemine dikkat çekti.

Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İbrahim Hayrullah Erdem, insanın sadece maddi ihtiyaçları olan bir varlık olmadığına dikkat çekerek insanın aynı zamanda manevi ihtiyaçları da olan bir varlık olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için birçok okul derslerini içeren birçok kurs açtıklarını söyleyen Erdem, amaçlarının Diyarbakırlı öğrencilerimizin iyi üniversitelere girmelerine olanak sağlamak ve maddi yönden gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu hatırlattı.

“AMAÇ ÇOCUKLARA FAYDALI OLMAK”

Temmuz ve Ağustos aylarında yaz Kur’an kursu etkinlikleri de düzenlediklerini ifade eden Erdem, “Amacımız, sadece kendi okulumuzun öğrencilerine eğitim vermek değil, Diyarbakır’daki diğer okullarda okuyan öğrencilere de katkı sunmak ve faydalı olabilmektir. Bize başvuran ilkokul öğrencilerinden yaz Kur’an-ı Kerim kursu açtık. Bu kursta Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, İlmihal, Adab-ı Muaşeret eğitimi verdik. Yaz tatili dolu dolu geçti” dedi.

Erdem konuşmasının devamında, “Ayrıca çocukların kişisel gelişimi açısından voleybol, futbol, basketbol ve satranç ile hipodrom gezileri ve piknik etkinlikleri de düzenledik. Bu şekilde ilkokul çocuklarını severek ve onlara kursları sevdirerek katkı sunmak istedik.” ifadelerini kullandı.

“SEVGİ OLURSA, DÜŞMANLIK OLMAYACAKTIR”

Bir eğitim öğretim yılının da arifesindeyiz. 2017-2018 yılı döneminde de diğer yıllardaki gibi sorunlarla karşılaşıldı. Ancak hep beraber azim ve gayret ile bu sorunların üstesinden geleceğiz. Sorunların büyük bir kısmı halledildi ancak hızlı nüfus artışı nedeniyle birtakım sorunlarla da karşılaşılabiliyor. Ümitvarız, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılını Diyarbakır’ımıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sevgi olursa, düşmanlık olmayacaktır. İlim olursa cehalet olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz