Başbakan Yardımcısı Şimşek, Şırnak'ta esnafı ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sıfır faiz ile KOSGEB üzerinden esnafa kredi imkanı verdiklerini belirterek, ",Şu an 2 yıl ertelemeli ödediğimiz kredi, esnafımızın yaşadığı sıkıntılarını giderir ve telafi eder." dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Şırnak'ta esnafı ziyaret etti

Şimşek, Şırnak'taki temasları kapsamında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında askerlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Daha sonra Sanat Sokağı'ndaki esnafı ziyaret eden Şimşek, vatandaşlarla Kürtçe konuştu, sorunlarını dinledi.

Şimşek, Şırnak'ın eskisinden çok daha iyi olacağını ifade ederek, "Sıfır faiz ile KOSGEB üzerinden esnafa kredi imkanı veriyoruz. Şu an 2 yıl ertelemeli ödediğimiz kredi esnafımızın yaşadığı sıkıntılarını giderir ve telafi eder." diye konuştu.

ESNAFLARLA DİYALOĞ İÇERİSİNE GİRDİ

Esnafın eski kredi borçlarının tekrar yapılandırılması talebi üzerine Şimşek, esnafın terör nedeniyle yaşadığı sıkıntılardan dolayı geçmişe dönük birçok borcunun yapılandırıldığını belirterek, esnafın sıkıntı çektiği noktalara tekrar bakacaklarını dile getirdi.

Şimşek, son süreçte işlerin artık normalleşmeye başladığını söyleyerek, vatandaşın terörle arasına mesafe koyması durumda bölgeyi çok daha güzel günlerin beklediğini vurguladı.

"Normalleşme sürecinde bugün yaşanan bütün sıkıntılar gidecek. Yeter ki terörle aramıza mesafe koyalım. Bütün sıkıntıların temelinde şiddet ve terör var. Bunu aşarsak bu sıkıntıların hepsi gidecek." diyen Şimşek, bunu başarmak için mücadele etmek gerektiğini aktardı. Sokakta oyun oynayan çocuklarla sohbet eden Şimşek, onlara oyuncak dağıttı. Daha sonra bir kafeye geçen Şimşek, kahve ikramında bulunduğu vatandaşlarla görüştü.

VALİLİK ZİYARETİNDE BULUNDU

 Şırnak Valiliğini ziyaret eden Şimşek, Vali Ali İhsan Su ile görüştü. İlde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Şimşek, Şırnak'ın eskisinden daha iyi olması için devletin tüm imkanları seferber ettiğini söyledi. Şimşek, kanalizasyon, içme suyu, yol ve altyapı ile ilgili birçok alanda sıfırdan yenileme çalışmasında son aşamaya gelindiğini ifade ederek, çoğunun ihalesinin bittiğini, 105 kilometrelik sıcak asfalt çalışmasına çok yakın bir zamanda başlanacağını, her şeyin çok daha güzel olacağını söyledi.

"Eski Şırnak'ın ötesinde çok daha güzel bir Şırnak için çalışmalar son hızıyla devam ediyor." diyen Şimşek, şöyle devam etti: "Terör nedeniyle tahrip olan binaların yeniden yapılmasıyla ilgili proje yapıldı. 6 bin konutun bu sene içinde büyük oranı bitmiş olacak. Normalleşme ve terörün azalmasıyla birlikte burası çok daha canlı, ekonomik ve sosyal açıdan da gelişmiş bir ilimiz olacak inşallah."

Şimşek, Şırnak'ta vatandaşları çok pozitif bulduğuna dikkati çekerek, "Kardeşlerimizle aramızda çok güçlü bağlar var. Kürt, Türk birbirine kenetlenmiş bin yıllık kardeşliği en güçlü şekilde Şırnak'ta da görüyoruz. " ifadesini kullandı.

Terörü, şiddeti kendilerine amaç ve araç edinenlerin bu atmosferi bozduğuna işaret eden Şimşek, Allah’ın izniyle bunun da üstesinden geleceklerini bildirdi. Şırnak insanının misafirperver ve fedakar olduğunu vurgulayan Şimşek, "Şırnaklı kardeşlerimizi seviyoruz. Geldik iyi diyaloglar kurduk ve istişarelerde bulunduk. Onların tespitlerini ve sıkıntılarını dinledik. Yürüttüğümüz çalışmalarda bunları da dikkate alacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz