Batı kırsal terminali

Baydemir köy ve ilçelerden gelen minibüslerin ihtiyacını karşılayacak batı kırsal terminali inşaatını denetledi.

Batı kırsal terminali

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Şanlıurfa ve Elazığ yolu üzerindeki köy ve ilçelerden gelen minibüslerin ihtiyacını karşılayacak batı kırsal terminali inşaatını denetledi.

BATI KIRSAL TERMİNAL

Baydemir, kent içi trafiğin yükünü azaltmak amacıyla şehirler arası otogarın yanında yapımı tamamlanan batı kırsal terminalinin son aşamalarını yerinde inceledi.

Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan’dan bilgi alan Baydemir, Diyarbakır’ın her geçen gün büyüdüğünü, geliştiğini ve modernleştiğini vurgulayarak, batı kırsal terminalinin garaj alanında kentin son ihtiyacı olduğunu söyledi.

İNŞAATIN DENETİMİ

30 dönüm alan üzerine kurulu terminalde, 43 adet seyahat acentesi ile idare binası, 450 metrekarelik dinlenme yeri ve lokantanın yer aldığı belirtildi. Ayrıca ortak araç depolama alanı da bulunacak olan terminalin maliyetinin 1 milyon 531 bin lira olarak açıklandı. 217 aracın park edebileceği terminalde seyahat acentelerinin önünde 3 metrelik üstü kapalı yürüme bandı ve yolcu indirme bindirme alanı olacağı da belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz