Bismil’de anız yangınları masaya yatırıldı

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği yöneticileri, anız yangınlarına ilişkin Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile müftülük yetkilileriyle bir aya geldi. Toplantıda, anız yangınlarına ilişkin alınan ve alınacak tedbirler konuşuldu.

Bismil’de anız yangınları masaya yatırıldı

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Recep Kavuş ve yöneticileri, Bismil Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Çekiç ve müftülük yetkilileriyle bir araya geldi.

BİSMİL'DE ANIZ YANGINI

Toplantıda konuşan Kavuş, çevre mücadelesinde sınırın söz konusu olmadığı anlayışından yola çıkarak Bismil ilçesinde yoğun olan anız yangınlarına karşı kurumlarla bir araya geldiklerini belirtti. Kavuş, “Yıllardır Batman’da anız yakılmasına karşı verdiğimiz mücadeleyi anlattık. Bismil ilçesinde şu ana kadar yangınlarla mücadele için yaptıkları çalışmaları bize anlattılar. Bir deneyim paylaşımı ve anız yangınlarını önleyici tedbirler i üzerinde durduk. Toplantıda aldığımız bir önemli kararda Bismil’deki kamu kurumları ile birlikte anız yangınları ile mücadelede dernek olarak işbirliği yapılması konusunda anlaşmaya varmamız oldu” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz