DİKA'dan Şırnak ve İdil'e destek

Dicle Kalkınma Ajansı, Şırnak ve İdil belediyelerinin 3 projesine 7,5 milyon lira destek sunacak

DİKA'dan Şırnak ve İdil'e destek

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Şırnak ve İdil belediyelerinin 3 projesine 7,5 milyon lira destek verecek.

DİKA, Şırnak Belediyesi  "Meydan ve dikey bahçe projesi"ne 5 milyon lira, İdil Belediyesi de "yürüme ve aydınlık yolu projesi"ne 2,5 milyon liralık katkı yapacak.

Projelere ilişkin iş birliği protokolü DİKA binasında düzenlenen tören ile DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ile İdil Belediye Başkan Vekili Ersin Tepeli tarafından imzaladı.

Genel sekreter Altındağ törende yaptığı konuşmada, şehirlerin en önemli yerlerinden birinin meydanlar olduğunu belirterek, "Projeyle Şırnak merkez tören ve bayramların yapıldığı çok özel ve şık bir yer olacak. Bakanların misafir edilebileceği halkın orada rahat gidip geleceği çok amaçlı bir alan olacak. İnşallah bu proje Şırnak'a katkı sağlayacak." dedi.

Şırnak'ın güzelleşmesi için dikey bahçe projesi uygulanacağını dile getiren Altındağ, şunları belirtti:

"Kente girdiğinizde ilk sizi karşılayacak güzellik orası olacak. İdil'de özellikle geçiş yollarında çok aktif alanlar var. Bir yolu modernize ediyoruz. Şırnak'a pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Şırnak'ta bizden destek almayan ilçemiz yok, bütün ilçeler bu projelerden faydalandı."

 - Çukur ve barikat olaylarında en çok Şırnak etkilendi

Şırnak’ın 2 yıl önce yaşanan çukur ve barikat olaylarında Türkiye'de en çok hasar gören il olduğunu hatırlatan Belediye Başkan Vekili Bedirhanoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu olumsuz tabloyu bertaraf edebilmek için başta Cumhurbaşkanımızın destekleriyle çok hızlı değişim ve dönüşüm hamlesi hayata geçirildi. Şırnak yeniden diriliyor. Yüzde 60-65’e yakın yıkılan bir kent vardı ama şu anda çok önemli dönüşüm var. Bir yandan şehrin altyapısını yeniden inşa ederken, diğer taraftan vatandaşlarımızın yıkılan evleri hızla  yapılıyor."

DİKA'nın sağladığı desteğin önemine değinen Bedirhanoğlu, projelerin tamamlanmasıyla ilin daha da güzelleşeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz