Destek ödemeleri fındık üreticilerini rahatlattı

Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcı: ''İlimiz genelinde yaklaşık 112 bin fındık çiftçisi hesaplarına yatan 240 milyon lirayla rahat bir nefes aldı''

Destek ödemeleri fındık üreticilerini rahatlattı

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, ''İlimiz genelinde yaklaşık 112 bin fındık çiftçisi hesaplarına yatan 240 milyon lirayla rahat bir nefes aldı'' dedi.

Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında yürürlüğe konulan Yeni Fındık Stratejisi kapsamında bu yıl üçüncü ve son kez ödenen Alan Bazlı Gelir Desteği paralarının tüm fındık üreticilerinin hesaplarına yattığını söyledi.

Üreticilerin paralarını Ziraat Bankası'na giderek aldığını ifade eden Avcı, ''İlimiz genelinde yaklaşık 112 bin fındık çiftçisi hesaplarına yatan 240 milyon lirayla rahat bir nefes aldı. Günlerdir fındık üreticileri bu paranın hesaplarına yatmasını sabırsızlıkla bekliyordu. Paranın yatmasıyla bütün üreticilerimiz il ve ilçelerdeki banka şubelerine adeta akın etti'' diye konuştu.

Destekleme ödemelerinin üreticileri rahatlattığını vurgulayan Avcı, ''Parası bitmiş ve tek ümidi bu destek parası olan üreticilerimiz çok sevindi. Özellikle gelen bu sıcak para üreticilerin yeni sezon öncesi bahçelerine yapacağı bakım için oldukça önemliydi. Bu parayla vatandaşlarımız gübresini ve ilaçlarını alacak. Eskiyen tarım malzemelerini yenilecek. Borcu varsa da borcunu kapatacak'' dedi.

Avcı, destek ödemelerinin üreticiler açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini, ödemelerin devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Destek ödemesinden yararlanan Uzunisa köyünde çiftçilik yapan Orhan Ak (48), ödemeyi adeta dört gözle beklediklerini ve sonunda hesaplarına yatan parayla nefes aldıklarını söyledi.

Perşembe'nin Efirli köyünde üreticilik yapan İsmail Kahraman (52) ise destek parasının her üreticiyi olduğu gibi kendisini de rahatlattığını ifade etti. Dönüm başı 150 liradan 4 bin liraya yakın para aldığını anlatan Kahraman, ''Belki bu parayı geçmiş yıllarda sattığımız fındıktan alamadık'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz