Diyarbakırlı girişimciler

Diyarbakırlı girişimciler, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ ) ile Hacettepe Üniversitesine ait teknokentlerini gezdi.

Diyarbakırlı girişimciler

KOSGEB Diyarbakır İl Müdürlüğü'nce geliştirilen Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Sosyal Etkileşim Programı" kapsamında girişimcileri yatırım konusunda teşvik etmek, sanayi ve üniversite işbirliklerinin geliştirmek amacıyla ODTÜ ile Hacettepe'deki teknokentleri ziyaret edildi.

İnceleme sırasında Diyarbakırlı girişimciler ODTÜ Teknokent Teknoloji İş Birliği Geliştirme Direktörü Tolga Özbolat ile Hacettepe Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Aktepe tarafından bilgilendirildi.

TEKNOKENTLERİN AMACI

Özbolat, teknokentlerin amacının Türkiyenin uluslararası arenada rekabet gücünü artıracak teknolojileri geliştiren ve üreten firmalara, araştırmacılara ve akademisyenlere çağdaş alt ve üst yapı olanakları sunmak olduğunu söyledi.

Diyarbakır KOSGEB İl Müdürlüğü Proje Koordinatörü KOBİ Uzmanı Zülfikar Altunbağ da hedeflerinin birey ve grupların birlikte ve ortak amaçlar doğrultusunda hareket etme becerilerinin yükseltilmesi, sürdürülebilir ağ ilişkilerinin geliştirilmesi ve kurumsal yapıların güçlendirilmesine yönelik işbirliği, tecrübe paylaşımı olduğunu söyledi.

Girişimciler, teknokentte bulunan yazılım, bilişim, kalibrasyon, laboratuvar, vakum sistemleri, insansız hava araçları ve Ar-Ge faaliyetleri yürüten işletmeleri ziyaret ettiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz