DPB, kamu kurumlarına 'acele' kodlu yazı yolladı

Devlet Personel Başkanlığı, 2019 yılı içerisinde korunmaya muhtaç çocukların istihdamı ile ilgili kamu kurumlarına yazı yazdı. Yazıda 22 Mayıs'a kadar talep edilen kadroların sisteme işlenmesi istendi.

DPB, kamu kurumlarına 'acele' kodlu yazı yolladı

DPB, kamu kurumlarına acele kodlu yazı yolladı. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi uyarınca yürürlüğe konulan "Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında Tanınan İstihdam Hakkının Kullanımına İlişkin Yönetmelik"in 10 uncu maddesi uyarınca ilgili kanun çerçevesinde hak sahiplerinin yerleştirme dönemleri mayıs, eylül ve aralık olmak üzere üç dönem olarak yapılıyor.

ACELE KODLU UYARI

Bu çerçevede, Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda; 2019 yılı mayıs ayındaki yerleştirme dönemine ilişkin kontenjan sayılarının belirlenerek kurumlara dağıtımının yapıldığı, bir yerleştirme döneminde boş kalan kontenjanların diğer yerleştirme döneminde kullanılabileceği, kurumların hizmetli kadroları dışında talep edebileceği kadrolarda mutlaka yerleşebilecek hak sahibinin öğrenimle ihraz ettiği kadro unvanlarının seçilebileceği ifade edildi. Talep edilen kadroların 22 Mayıs'a kadar sisteme işlenmesi istendi

Kaynak: Diyarbakır Söz