Erciş kentsel dönüşüm istiyor

Van'ın Erciş ilçesinde oda başkanları ortak bir açıklama yaparak hükümetin bir an önce ilçede 'Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlatmasını talep ettiler.

Erciş kentsel dönüşüm istiyor

Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı binasında bir araya gelen oda başkanları, hükümetin deprem sonrası çalışmalarının takdire şayan olduğunu, ancak ilçenin kalkınması ve esnafın sıkıntılarının ortadan kalkması için de bir an önce 'Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirilmesi gerektiğini belirttiler. Oda başkanları adına açıklamalarda bulunan Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, 23 Ekim 2011 tarihinde ilçede meydana gelen deprem sonrası başta Başbakan olmak üzere tüm Türkiye halkının depremin bütün olumsuz etkilerini ilçe halkıyla paylaştıklarını söyledi.

HÜKÜMETE ÖVGÜ

Çetin kış şartlarına rağmen insanların bir an önce kalıcı konutlarına yerleşmeleri hususundaki çalışmaların da takdirle karşılandığını anlatan Çelik, "Bu milleti millet yapan, birleştiren, bütünleştiren faktörlerden bir tanesi de ne zaman felaket yaşansa, ne zaman bir afet olsa, tek yürek olup doğusuyla, batısıyla bir bütün olmasıdır. Çetin geçen kış döneminde kalıcı konutların yapımına başlandı. Hedeflenen tarihte TOKİ konutları depremzedelere teslim edildi. Depremde evi ve kalacak yeri olmayan insanların artık sağlam TOKİ konutları var. Bu sevindirici bir durumdur. Konutlarda bazı sıkıntılar söz konusu. Bunların ivedilikle giderilmesi gerekir. Başta Sayın Başbakan olmak üzere tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun diyoruz. Ayrıca TOKİ konutlarının şehir merkezine uzaklığından dolayı gerek ticari araçlarda, gerekse hususi araç sayısında büyük bir artış oldu. Bu artışla beraber park sorunu ve Erciş'in trafiği karmakarışık bir hale geldi. Şehir merkezinde maalesef depremde hasarlı ev ile işyerlerinin yıkımı halen bitirilmedi.

‘ESNAF MAĞDUR OLMUŞTUR’

Erciş şehir merkezinde yıkıntılar ve deprem gününü anımsatan manzaralarla karşılaşıyoruz. İlçemizdeki esnafımız ise bu koşullarda iş yapamaz hale gelmiştir. İlçemizin ve esnafımızın büyük bölümünü ilgilendiren kentsel dönüşüm yapımına başlanmamıştır. Biz Ercişliler olarak Sayın Başbakanımızın Erciş'in yeniden yapılarak güzelleşmesi talimatını verdiğini biliyoruz. Depremden bu yana kentsel dönüşüm kapsamında belirli aralıklarla ve halkımızla bilgilendirme toplantıları yapıldı. Bu toplantılarda söylenen ya da verilen sözlerin hiç biri yerine getirilmedi. Bakkalcı, kahveci, lokantacı, terzici, manavcı, kasapçı, nakliyeci ve Erciş halkımızın bir bütün olarak beklentisi bir an önce kentsel dönüşümün başlamasıdır" dedi.

Toplantıya Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muhlis Karaman, Erciş Terziler Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Bedrettin, Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz