Eş Başkanlar asfalt çalışmalarını denetledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Silvan-Mardin karayollarını birbirine bağlayan ve çok sayıda köyün geçiş noktası olan Karaçalı-Bağıvar yolunda yürütülen yol ve asfalt çalışmalarını yerinde denetledi, ardından muhtar ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Eş Başkanlar asfalt çalışmalarını denetledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Sur ilçesine bağlı kırsal mahallelerdeki yol çalışmalarını yerinde denetledi. Mardin ile Silvan karayollarının birbirine bağlayan ve çok sayıda köyün geçiş noktası olan Karaçalı-Bağıvar arasında yapılan yolu inceleyen Eş Başkanlar, ardından Bağıvar Köprüsü üzerinde finişerle yapılan sıcak asfalt çalışmasını denetleyerek, yol yapımında çalışan işçilere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Denetim sırasında Eş Başkanlara bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyonu Daire Başkanı Turan Kapan, Bağıvar-Karaçalı yolunun 13 km olduğunu, geçen yıl yolun altyapı, kazı ve dolgu işlemlerinin tamamlandığını, bugün itibariyle yolun birinci katının bitirildiğini, yapılan yola bugüne kadar 3 milyon 500 bin lira harcandığını ifade etti. Kapan, Sur ilçesi kırsal mahallelerindeki yol yapımında 70 km 1. kat, 80 km 2. Kat asfalt, 22 km de stabilize olmak üzere toplam 172 km yol yapıldığını, ilçedeki çalışmaların yüzde 90’ının tamamlandığını kaydetti. İlçenin kırsal yol ağının 475 km olduğunu, 2016 yılı içerisinde bu yolun yüzde 30’un da çalışma yürütüldüğünü dile getiren Kapan, Sur ilçesi kırsal mahalle yollarının maliyetinin 8 milyon lira olduğunu vurguladı.

“En iyisini yapmak için gayret edeceğiz”

Verilen bilginin ardından konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak, bu yıl büyük bir mağduriyet yaşayan Sur ilçesinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade etti. Yol çalışmalarının kapasitesini bu yıl her zamanın birkaç katı üstüne çıkartıp, halkın yaşadığı mağduriyete bir nebze de olsa çare olmak istediklerini anlatan Kışanak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Ziyaretlerinde muhtarların ve halkın en çok istediğinin yolun bir an önce tamamlanması olduğunu vurgulayan Kışanak, yolun tamamlanmış olmasının önemli olduğunu ifade etti. Kırsal mahallelerdeki çalışmaların yarıya yakınının yapılmış olmasının çok büyük bir başarı olduğunun altını çizen Kışanak, “Hiçbir dönem görülmemiş büyüklükte bir hizmettir. Ama halkımız her şeye layıktır. Biz her şeyin en iyisini yapmak için bundan sonra da gayret edeceğiz” dedi.

“Verdiğimiz sözleri yerine getirdik”

Eş Başkan Fırat Anlı ise bu yolda çalışmaların uzun zamandır sürdüğünü ifade ederek, “Bugün çok şükür verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Onlarca kırsal mahalle sakini bu yoldan yararlanacak. Kent girişi olan dört yolu tamamlayacağımızı söylüyorduk. Tıpkı Kamışlo ve Mahabad Bulvarı gibi bugünde üçüncü yani Silvan ve Mardin yolu artık sürücüler kent içine girmeden kullanabilecekler. Bu yolun kazasız ve belasız kullanılmasını diliyorum. Yeni tamamlanan yolumuz oldukça güzel oldu, bu sebeple sürücüleri bir kez daha uyarmak istiyorum. Yolculuklarını tedbirli bir şekilde tamamlamalarını diliyorum. Halkımız için çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

“Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz”

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin de Sur ilçesinin geniş bir coğrafyaya yayıldığını, bundan dolayı yollarının fazla olduğunu belirtti. 2015-2016 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyonu Daire Başkanlığı’nın Sur’un kırsal mahallelerinde çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü ve çalışmaların devam ettiğini kaydeden Narin, “90 yıllık süreçte belki de yan yana getirdiğimizde, son iki yılda yapılan yollar eşit 90 yıl demektir. Bundan dolayı başta Büyükşehir Belediyesi’ne, Eş Başkanlara, Yol Yapım, Bakım ve Altyapı Koordinasyonu Daire Başkanlığı çalışanlarına Sur ilçesine vermiş oldukları bu değerli katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Sur Belediyesi olarak bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdümlü çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yol ve asfalt denetiminin ardından Eş Başkanlar, Bağıvar Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek sorunları dinledi. Daha sonra Sur Belediyesi’nin Bağıvar Mahallesi’nde yapımını sürdürdüğü parkı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz