Genç girişimcilere eğitim

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Cizre Belediyesi ve KOSGEB iş birliğiyle uygulamalı girişimcilik kursu başlatıldı.

Genç girişimcilere eğitim

Şırnak'ın Cizre ilçesinde belediye ve KOSGEB iş birliğiyle genç girişimcilere yönelik kurs düzenlendi.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirme yapılan Cizre Belediyesinin yazılı açıklamasında, kurs başvurularının tamamlanmasıyla genç girişimcilere eğitim verilmeye başlandığı belirtildi.

İş kurmak ve geliştirmek isteyenlere yönelik başlatılan kursa 250 kişinin başvurduğu ifade edilen açıklamada, ilk etapta 150 kişiye eğitim verileceği, diğer başvuru sahiplerinin ikinci etapta kursa katılacağı kaydedildi.

GENÇ GİRİŞİMCİLER

Kursun Cizre Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlendiği bildirilen açıklamada, ilk eğitimin Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vedat Sönmez tarafından verildiği belirtildi.

Kursta ilk olarak halkla ilişkiler konusunun ele alındığına işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Daha sonra girişimcilere, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı, işletme kavramı, işletme fonksiyonları ve türleri, işletme kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, iş planı kavramı ve öğeleri, pazar araştırması, pazarlama planı, üretim, yönetim ve finansal plan gibi konularda eğitim verilecek."

Kaynak: Diyarbakır Söz