İmo Diyarbakır Şubesi 58. Yılı Kutlandı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şubesi'nin 58. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte meslekte 40. ve 25. yılını tamamlayan inşaat mühendislerine onur belgesi, plaket ve hizmet belgesi verildi.

İmo Diyarbakır Şubesi 58. Yılı Kutlandı

DİYARBAKIR-İMO Diyarbakır Şubesi'nin 58. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Green Park Oteli'nd düzenlenen etkinlikte konuşan İMO Diyarbakır Şube Başkanı Turan Kapan, toplumsal muhalefetin önemli bir noktasında olan birlikleri TMMOB ve odalarının çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ve yönetmeliklerle bakanlığa bağlanıp etkisiz ve yetkisizleştirilmek istendiğini savundu.

İMO 58. YAŞINDA

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise, 32 yıllık mühendis olduğunu hatırlatarak, mühendisler olarak muhalefet haklarının olduğunu kaydetti.

Odaların Diyarbakır ve bölge ile ilgili ne sorun varsa bunu ortaya koymaları gerektiğini vurgulayan Tan, "Bunlar yollar, köprüler, barajlar, aklınıza ne gelirse. Benim yine sizin bir arkadaşınız olarak, harita mühendislerini de işin içine katarak bir sitemim var. Değerli arkadaşlar biz kendi şehrimizle, kendi bölgemiz ile ilgili muhalefet ve denetlemenin ötesinde alternatif projeler üretmek zorundayız. Mesela benim içime hasret oldu. Diyarbakır ile ilgili bir alternatif imar planı oluşturamadık. Köprüler kavşaklar yapılıyor. Genellikle eleştiriler geliyor, ancak alternatif çözümümüz nedir- Bu konuda daha doğru olur" dedi.

Konuşmaların ardından meslekte 40. yılını dolduran üyelere onur belgesi ve plaket, 25. yılını dolduranlara ise hizmet belgesi verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz