İş Dünyası Tek Ses!

TOBB, Türk-İş, Hak-İş, TESK, Memur-Sen ile TİSK başkan ve temsilcileri düzenledikleri ortak basın toplantısıyla darbe girişimini kınadı

İş Dünyası Tek Ses!

İşçi ve işveren kesimini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, FETÖ'nün darbe girişimine düzenledikleri ortak basın toplantısıyla tepki gösterdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) binasındaki toplantıda, darbe girişimini kınamak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Türk halkını, demokrasi ve millet iradesine gösterdikleri bağlılıktan dolayı kutlayan Hisarcıklıoğlu, "Artık bir daha milli iradeyi, demokrasiyi kesintiye uğratmaya teşebbüs dahi edilemeyeceği bir dönemin başlamasını istiyoruz. Türkiye'nin çağlar öncesindeki bir Türkiye olmasını istemiyoruz. Milletimize, göstermiş olduğu dayanışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Darbe teşebbüsünde bulunan bu vatan hainlerinin en ağır şekilde ceza alacaklarını umuyorum." dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da konfederasyon olarak darbe girişiminin sonuna kadar karşısında olduklarını dile getirdi.

Atalay, "Bu zavallılar, insanlıktan nasibini almamışlarla ilgili ülkeyi yönetenler yapması gerekeni yapsınlar. Bu mesele sakinleşene kadar Türk işçisi olarak sokakta olacağız." diye konuştu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise vatandaşların darbecilere en güzel cevabı verdiğini ifade etti.

"Yüce milletimizi tebrik ediyorum." diyen Palandöken, Türkiye'de artık darbe döneminin kapandığını, ülkede bundan sonra büyümeyle ilgili gelişmelerin konuşulacağı toplumsal bir mutabakatın sağlanması gerektiğine dikkati çekti.

"HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN"

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin de geçmişteki gibi bugün ve gelecekte de darbelere karşı olacaklarına işaret etti.

Türk milletinin ferdi olmakla iftihar ettiklerini kaydeden Şahin, "İnşallah Allah bir daha milletimize bu tür badireleri yaşatmasın. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Türk demokrasisinin bugün itibarıyla seviye atladığını söyledi.

"Millete ayar vermeye çalışan ayarı bozuklara millet en büyük ayarı vermiştir" değerlendirmesinde bulunan Yalçın, her türlü darbe girişiminin karşısında olduklarını anlattı.

İnsanların sabaha kadar sokaklarda beklediğini ve bugün de sokaklarda olacaklarını bildiren Yalçın, "Dolayısıyla gün demokratik zemini güçlendirilen millet iradesinin arkasında durma günüdür." diye konuştu.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Danışmanı Cengiz Delibaş da Türkiye Cumhuriyeti'nin en temel ilkesi olan demokrasi ve milli iradeye yapılan "isyan" girişimine ülkenin bütün kurumları ve milletin en güzel cevabı verdiğini dile getirdi.

Delibaş, "Bundan sonra hiç kimsenin böyle bir cesareti göstermesi artık mümkün değildir." ifadesini kullandı.

Heyet, konuşmaların ardından TBMM'ye gitti.

Kaynak: Diyarbakır Söz