Kepek oranı değişiyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, kepekli ekmek üretiminin yaygılaştırılması için un fabrikalarının, unu üretme biçiminde bir değişikliğe gideceklerini bildirdi.

Kepek oranı değişiyor

Un üretimi ile ilgili bir tebliğ hazırladıklarını açıklayan Bakan Eker, “Fırıncılarla ilgili bir düzenleme yaptık, uygulaması var. Şimdi yapacağımız uygulama ise un fabrikaları ile ilgilidir.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sanatçı Ahmet Güneştekin’in Cermodern’de sergilenen “Yüzleşme” isimli resim sergisine katıldı. Bakan Eker, sergideki resimleri inceledikten sonra, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin beyaz ekmeğin tüketilmesini sağlamak amacıyla nelerin yapılacağına ilişkin sorusu üzerine Bakan Eker, daha önce fırıncıların ekmek üretimi esnasında asgari bir kepek miktarı bulundurmaları yönünde bir tebliğ deşikliği yaptıklarını hatırlattı. Eker, benzer bir değişikliğin de un sanayicileri için hayata geçirileceğini, bunun için bir tebliğ değişikliğine gideceklerini bildirdi. Eker, un üretimi ile ilgili bir tebliğ hazırladıklarını açıkladı.

Bu yeni aşamada, un fabrikalarında unun üretilmesi şeklinde bir değişikliğin söz konusu olacağını kaydeden Eker, “Fırıncılarla ilgili bir düzenleme yaptık uygulaması var. Şimdi yapacağımız uygulama ise un fabrikaları ile ilgilidir.” dedi.

Eker, bu değişiklikleri “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’de kepekli ekmeğin üretimi ve tüketimini artıralım.” tavsiyesi üzerine yaptıklarını hatırlatırken; tam buğday ekmeğe geçişte bir aşamanın yaşanacağına işaret etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz