Memur umutlu!

Gündoğdu: Taleplerimize olumlu bakılması bizi umutlandırdı

Memur umutlu!

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurlarla hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında, taleplerine olumlu bakılmasının kendilerini umutlandırdığını bildirdi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre Gündoğdu, Büro Memur-Sen Kadınlar Komisyonu'nca düzenlenen, ''Türkiye Buluşması ve Anneler Günü'' etkinliğine katıldı ve bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, toplu sözleşme sürecine, aylar öncesinden hazırlık yaparak başladıklarını belirten Gündoğdu, hükümetin her türlü teklif ve önerisine karşı nasıl bir yol izleyeceklerini daha önceden planladıklarını kaydetti.

BİZLERİ UMUTLANDIRDI

Hükümetin yüzde 3 3 ve 2 3'lük zam teklifi sonrası, hazırladıkları ilk eylem palanını gerçekleştirdiklerini belirten Gündoğdu, toplu sözleşmelerin yedinci görüşmesinin yapıldığını ve toplantı sonunda, taleplerinin çoğuna olumlu bakıldığının kendileriyle paylaşıldığını söyledi.

Hizmet kollarında da önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Gündoğdu, ''Taleplerimize olumlu bakılması bizi umutlandırdı'' dedi.

SIRADA ZAM ORANLARI

Ahmet Gündoğdu, 4-C'lilerin çalışma süresinin 11 ay 28 gün olması, maaş zamlarındaki gecikme zammına yönelik talep, öğretim yılına hazırlık ödeneği, 2005'ten sonra işe başlayan memurlara 1 derece verilmesi, sözleşmeli personele yemek yardımı, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, sözleşmelilerin kadroya alınması, eş yardımının artırılması, maaş zamlarına enflasyon farkının ödenmesi, emekli olacak kamu çalışanlarına ödenecek tazminatın artırılması''na hükümetin olumlu yaklaştığını vurguladı.

Maaş artış oranlarının 21 Mayıs Pazartesi günü yapılacak toplantıda ele alınacağını ifade eden Gündoğdu, kadınların sendikal hayata katılmalarını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz