Motorine zam

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), Twitter hesabından motorinin litre fiyatına 12 kuruş zam beklendiğini duyurdu. Zam, dün gece yarısından itibaren geçerli oldu.

Motorine zam

Zam sonrasında motorinin litre fiyatı İstanbul'da 4.37 liradan 4.49 liraya, Ankara'da 4.43 liradan 4.55 liraya yükselecek. Geçen hafta benzinin litre fiyatına 10 kuruş zam yapılmış, motorin değişmemişti.

ESNAFLARIN TEPKİSİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıt dağıtım şirketlerince motorinin litre fiyatına bu gece yarısından geçerli olmak üzere yapılan 12 kuruşluk zamma ilişkin  "Acilen ticari araçlarımıza ticari akaryakıt indirimi uygulanmalı ve esnafımızın mağduriyeti önlenmelidir." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, motorin fiyatlarının artırılması ile yeni yılda birçok ürüne zam geleceğine, bunun da enflasyonun artmasına ve dar gelirli halkın sıkıntıya girmesine neden olacağını belirtti.

Söz konusu zammın uygulanmadan geri çekilmesi gerektiğini savunan Palandöken, "Sürekli petrole zam yapılması şoför esnafımızı da zor durumda bırakmaktadır. Artık esnafımız bu zamların altından kalkamaz oldu. Acilen ticari araçlarımıza ticari akaryakıt indirimi uygulanmalı ve esnafımızın mağduriyeti önlenmelidir. Aksi halde nakliye ve taşımacılık fiyatlarına sürekli zam yapılması halkımızı da mağdur etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz