Mükellefe yıl sonu uyarısı

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı, vergi mükelleflerine yıl sonu uyarısında bulundu.

Mükellefe yıl sonu uyarısı

Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, yaptığı yazılı açıklamada, yıl sonu nedeniyle emtia ticareti ve üretimiyle uğraşan mükelleflerin işletmelerindeki mevcut malların envanterini yapmaları gerektiğini belirtti.

Vergi Usul Kanunu'nun 186. maddesi gereğince bu çalışmanın zamanında yapılması gerektiği uyarısında bulunan Sağlam, yapılacak vergi incelemelerinde mükelleflerin zor durumda kalmamaları için bilgilendirme ve yardımcı olmak amacıyla "Denetim ve Koordinasyon Müdürlüğü" ekiplerinin, iş yerlerinde tespit çalışmalarına başladığını aktardı.

YIL SONU UYARISI

Vergi Dairesi Başkanı Sağlam, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu çalışmada özellikle yıllardan beri faaliyette olmalarına rağmen artarak devreden Kdv beyan eden mükellefler ile yıllık cirosuyla beyan ettiği gelir-kurumlar vergisi arasında bariz oransızlık görülen mükelleflere öncelik verilmektedir.

2013 yılı ocak ayında yapılacak envanter denetiminde her zaman olduğu gibi yine iyi niyetli mükelleflerimizin yanında olunması, ancak devlet hizmetlerinin yegane finansman kaynağı olan vergiyi kaçırmak suretiyle haksız kazanç sağlayanların da kesinlikle cezalandırılması gerektiği kanaatini taşıyoruz. Bu nedenle tüm mükelleflerimizden önümüzdeki ocak ayında yapılacak envanter denetiminde zor durumda kalmamaları için sene sonu envanterlerini zamanında ve özenle çıkarmalarını hatırlatır işlerinde bol kazançlar dileriz."

Kaynak: Diyarbakır Söz