Para sıkıntısı yok!

Diyarbakır Valisi Toprak: "İçme Suyu Konusunda Ödenek Sıkıntımız Yok"

Para sıkıntısı yok!

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Hazro Kaymakamı Deniz Zeyrek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cevdet Çal, İl Özel İdaresi Kırsal Kalkınma ve Uygulama Daire Başkanı Baran Çetin ile Hançerli, Çimlihöyük, Çiçeközü, Deringöze ve Ziyaret köyü ile Doğanhan mezrasında incelemelerde bulunan Vali Toprak, köy ve mezraların sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

İÇME SUYU SIKINTISI

Vali Toprak burada yaptığı açıklamada, bu yıl önemli ölçüde altyapı ve içme suyu çalışmaları gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda yaklaşık 5 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti.

Köylerde asfalt yolları görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

"Önceki yıllarda yapılmış ancak zaman içerisinde asfalt niteliğini kaybetmiş olan yolları da söküp yeniden yapıyoruz. İçme suyu konusunda pek sıkıntımız yok. Sorunu bulunan yerleşim yerleri varsa da kaynağımız hazır. İçme suyu konusunda hiçbir şekilde ödenek sorunumuz yok. Yeter ki köylerde su olsun. Yatırım programına alınmayan ancak acil olan işler de söz konusu. İncehıdır köyüne bağlı Savaş ile Şahintepe ve Mustafa mezralarının 9 kilometrelik yolunun da çok eskidiğini görüyoruz. Bu mezra yollarında öğrenci taşınıyor. İnsanlar bu yolları kullanıyor.

EK KAYNAK AKTARILACAK

Bunun için bu üç noktaya da stabilize yol çalışması için ek kaynak aktaracağız. Hançerli köyünün 7 kilometrelik yolunun birinci kat asfaltını gerçekleştireceğiz. Bunun için valilik bütçesinden 1 milyon lira ödenek göndereceğiz. Burada ayrıca su sorunu ile de ilgileneceğiz. 24 derslikli Ergani Sağlık Meslek Lisesi'ne 24 derslik, Mehmet Akif İlköğretim Okulu'na 16 derslik, Aşağı Bitikçi'ye 8 derslik, Anadolu Lisesine 24 derslik ile 5 derslikli anaokulu yapılacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz