Türk-İş'in 'kırmızı çizgisi' yine gündemde

Türk-İş'in 'kırmızı çizgimiz' dediği kıdem tazminatı fonu, Albayrak'ın açıkladığı pakette yer aldı. 1 Mayıs'ta sendikalar 'kırmızı çizgime dokunma' diyecek.

Türk-İş'in 'kırmızı çizgisi' yine gündemde

Türk-İş, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, "Kıdem tazminatı işçi sınıfının gözü gibi koruması gereken bir hakkıdır. Kırmızı çizgimizdir" açıklaması yapmıştı. Türk-İş, ayrıca 1 Mayıs’ta da kıdem tazminatı için 'Kırmızı çizgimize dokunma' diyecek.

KIRMIZI ÇİZGİSİNİ HATIRLATTI

Yerel seçimlerin ardından ekonomiye ilişkin bir dizi reform paketi gündeme gelmiş, kıdem tazminatının da fona devri düzenlemesinin yeniden gündeme geleceği dile getirilmişti. Daha önce kıdem tazminatının 'kırmızı çizgileri' olduğunu, herhangi bir adımda genel grev kararı alacaklarını hatırlatan Türk-İş yönetimi, bu konuda yeni bir mesajı 1 Mayıs’ta alanlarda verecek.

Uzun süredir çalışma hayatının gündeminde olan kıdem tazminatı konusu bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı "Yapısal Dönüşüm Adımları" paketinde de yer aldı, kıdem tazminatı düzenlemesine de tepkiler arka arkaya geldi. Albayrak, "Kıdem tazminatı fonunu hayata geçireceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz