1 Mayıs'ta İstanbul'da İşçi Bayramı kutlamaları

İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları yapıldı. Bakırköy ve Taksim meydanında ise bazı olayların yaşandığı görüntülendi

1 Mayıs'ta İstanbul'da İşçi Bayramı kutlamaları

İstanbul Bakırköy'de olaylı 1 Mayıs kutlamaları yaşanmakta. İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı'na katılan vatandaş ve sivil toplum kuruluşu üyeleri eşliğinde kutlandı. Gündeme dair çok sayıda konunun konuşulduğu alanda en önde olan konular KHKlar ve 16 Nisan referandum seçimleri oldu. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü İşçi Bayramı kutlamaları yoğun kalabalıkla başladı. Bakırköy Halk Pazarı Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemleri eşiliğinde başlayan toplantı da Saat 14:05 itibari ile DİSK’in 50’inci kuruluş yıl dönümüne özgü oluşturulan koro tarafından mini konser verildi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, güvenlik nedeniyle yasaklanan Taksim’e çıkmak isteyen bazı grupların gözaltına alındığını belirterek, “Taksim’e çıkmak isteyen arkadaşlarımız gözaltına alınmış. Onların serbest bırakılmasını istiyoruz. Ayrıca kıdem tazminatı işçilerin hakkıdır. Kıdem tazminatı işçinin evine götürdüğü ekmektir, iş güvencesidir. O zaman yan yana omuz omuza mücadele edeceğiz” dedi.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bakırköy halk pazarında toplanan binlerce kişinin 1 Mayıs coşkusu havadan drone ile görüntülendi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının merkezi olan Bakırköy'de etkinlikler başladı. Halk pazarında toplanan binlerce kişi 1 Mayıs coşkusunu yaşadı. Kutlamaların yapıldığı Bakırköy'deki halk pazarı meydanı havadan drone ile görüntülendi. 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen bazı gruplara yapılan müdahale sonrası ara sokaklara dağılan göstericilerden 25'i Mecidiyeköy civarında gözaltına alındı. 1 Mayıs'ta Mecidiyeköy civarında toplanarak yasaklı olmasına rağmen Taksim'e çıkmak isteyen bazı gruplara polis müdahale etti. Yapılan müdahale sonrası ara sokaklara dağılan göstericilerden bazıları Mecidiyeköy civarında bir araya gelmek isteyince polis tarafından gözaltına alındı. Mecidiyeköy'deki köprü altına getirilen göstericiler, burada plastik kelepçe takılarak gözaltı otobüsüne bindirildi. Şuana kadar Mecidiyeköy civarında alınanların sayısının 25 olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz