İşte Hürafe İşte Rezalet

Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Altındağ, "Berat Kandili" dahil olmak mübarek geceleri hürafe olarak değerlendiren Diyanet İşleri Başkanlığı'na, başıaçık kadınların erkeklerle birlikte ilahi okumasını ve Ulucami'de görevli şaibeli imama aşr-ı şerifin okutulmasına "ne diyorsunuz" diye sordu.

İşte Hürafe İşte Rezalet

Son dönemlerde kendilerini alim, ilahiyatçı ve akademisyen diye tanıtan kişilerin İslam'i değerlere yönelik saldırı içeren ve toplumda zihin bunalımı yaratan beyanlarına, Mübarek üç aylarda yer alan "Kandil" gecelerine de "hürafe" denilmesi, bu kadarı da fazla dedirti.

Araştırmacı-yazar Mehmet Ali Altındağ, Günün Yorumu köşesinde, yaşanan skandallara seyirci kalan Diyanet İşleri Başkanlığına, Berat Kanidilgecesinde Diyarbakır'da vuku bulan "işte hürafe işte rezalet" dedirten iki etkinliğe dikkat çekerek, "bunlara ne diyorsunuz" dedi.

Altındağ, köşesinde Kayapınar'da gecenin ihyasına yönelik Belediye tarafından organize edilen "tasavvufi" müzi konseri ve semanzen gösterisinde, Dicle Üniversitesi müzik karosunun bayan sanatcılarının başıaçık-makyajlı, erkek sanatçılarla birlikte ilahi okumalarına dikkat çekti.

Altında, İstanbul İl Müftülüğünün tarihi Ulu Cami'deki "Berat Kandili" organizasyonunda, hakkında bir dizi şaibe olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından iki kez soruşturma geçiren Camiinin Başimamı olarak görev yapan kişiye, Aşr-ı Şerif okutulmasının nasıl izah edilebiliniceğini sordu.

Kaynak: Diyarbakır Söz