'TERÖR BİTTİ, ŞİMDİ YATIRIM ZAMANI'

'TERÖR BİTTİ, ŞİMDİ YATIRIM ZAMANI'

'TERÖR BİTTİ, ŞİMDİ YATIRIM ZAMANI'

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’den bölgeye yatırım çağrısı. Batı illerindeki büyük işletme sahibi Diyarbakırlılara seslenen İçten: “Bölgede terör bitmiştir. Yaşanan bazı olaylar tamamen münferittir. O nedenledir ki,  değerli iş adamlarımız korkmadan hiçbir zorluk yaşamadan bölgemize rahatlıkla yatırımlarını yapabilirler. Kuzey Irak’ta neredeyse her gün şiddet var. Keza Libya da öyle. O bölgelerdeki ülkelerin geçtikleri süreci hepimiz iyi biliyoruz. Oralara dünyanın her yerinden yatırımcılar akın ediyor. Biz de Diyarbakır’a çekmek için gerekirse 365 gün uyumayacağız” dedi. 

YATIRIM ZAMANI

Diyarbakır’ın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bugüne kadar sayısız ilim adamı ve kıymetli insanlar yetiştirdiğini belirten İçten ,kentin bugün de oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı. “Diyarbakır bugün de hep gündemdedir” diyen İçten, “İnanıyorum ki vicdanı olan herkesin sağduyusuyla, eşsiz zenginlikleri içinde barından Diyarbakır çok daha fazla gelişecek, çok daha fazla kalkınacaktır” diye konuştu.

“CAZİBE MERKEZİ”

Diyarbakır’ı bazı kesimlerin kasıtlı olarak hep yanlış tanıttığını ifade eden Cuma İçten,bunun böyle olmadığını söyledi.

İçten, “Buralara gelmeyenler sanıyorlar ki her gün savaş var. Aksine buralarda sevgi var, kardeşlik var, dostluk var, ahde vefa var. Diyarbakır kendisini seveni sahip çıkanı asla unutmaz. İddia ediyorum hiçbir ilde olmayan geniş sokak ve caddeler bizim ilimizdedir. Zaten bir gelen gitmemek için kendisiyle mücadele ediyor. Ve yine gelenler şehrin her türlü dokusuyla Ortadoğu’nun cazibe merkezi olduğunu görüyor”  dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz