Adalet Bakanlığının memur atama yönetmeliğinde değişiklik

Adalet Bakanlığının memur sınav, atama ve nakil yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Adalet Bakanlığının memur atama yönetmeliğinde değişiklik

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Adalet Bakanlığı tarafından "Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı.

Buna göre; yönetmeliğin 22/A maddesine "Yazı işleri ve idari işler müdürlerinin isteğe bağlı yer değiştirme talepleri bu yönetmeliğin 22/C maddesindeki hükümler uyarınca değerlendirilir." fıkrası eklendi.

MEMUR ATAMA YÖNETMENLİĞİ DEĞİŞTİ

Yönetmeliğe 22/B maddesinden sonra gelmek üzere, "Ceza infaz kurumları ve tutukevleri personeli hariç atamaları adalet komisyonlarınca teklif edilen personelin isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri yılda bir defa olmak üzere yaz döneminde gerçekleştirilir. Birinci fıkrada belirtilen personelin isteğe bağlı yer değiştirme talepleri hizmet puanı, iş ve kadro durumu esas alınarak değerlendirilir. Görev yerleri, adli ve idari yargıda görev yapan personel bakımından 19 Şubat 1988 tarihli ve 19730 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde belirtilen 5 bölgeye ayrılır. Hizmet puanı, adli ve idari yargıda görev yapan personelin bu beş bölgede geçen hizmet süreleri esas alınmak suretiyle bakanlıkça belirlenecek ilkeler doğrultusunda hesaplanır." şeklindeki madde eklendi.

24'üncü maddenin dördüncü fıkrasına eklenen cümle doğrultusunda, toplu atama usulü uygulanması durumunda aile birliği mazeretine dayalı naklen atama işlemleri yılda iki kez gerçekleştirilecek

Kaynak: Diyarbakır Söz