Afrin'e ramak!

'Zeytin Dalı Harekatı'nda 12'inci gün; Burseya'dan sonra hedef Bafelyun Tepesi. Afrin'e ise rakam kaldı. etkisiz hale getirilen PYD/PKK'lı sayısı 649'a yükseldi. Güvenlikli bölgelerde insanı yardımlar başlatıldı.

Afrin'e ramak!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 12'inci gününde çatışmalar devam ediyor. Afrin'in batısındaki bin rakımlı Bafelyun Tepesi de kontrolü tamamen ele geçirilirken, sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlanmış oldu. Bölgede oluşturulan mevzilerde milli piyade tüfeği MPT-76 kullanan askerler de elleri tetikte bekliyor. TSK, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısını, 649 olarak açıkladı.

HABER MERKEZİ

TSK tarafından hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" sürüyor. Afrin'e rakam kalırken, TSK, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısını, 649 olarak açıkladı.

OPARASYONUN KAPSAMI

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlarıyla BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı yürütülen harekat kapsamında, terör hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

STRATEJİK BÖLGELER

TSK'nin desteklediği ÖSO'ya bağlı güçler Burseya Dağı'nın yanı sıra Afrin'in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların bombardımanının ardından TSK unsurları tarafından desteklenen ÖSO güçleri tepede kontrolü aldı. Çıkan çatışmalarda 10 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgenin kontrolünün sağlanmasının ardından sızma girişiminde bulunan teröristlerden 5'i daha Mehmetçik tarafından öldürüldü. Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlandığı belirtildi.

YERLİ SİLAH KULLANILIYOR

Sınırdan 4 kilometre içerideki tepenin ele geçirilmesinin ardından TSK unsurları güvenliği sağlamak için mevziler oluşturdu. Gece-gündüz mevzide elleri tetikte nöbet tutan askerler arasında milli piyade tüfeği MPT-76 kullanan Mehmetçik de dikkati çekti.

649 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'nca, 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgilendirme yapıldı. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 649 olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 3 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 33 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 649 olmuştur. 'Zeytin Dalı Harekâtı' planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

SİVİLLER HEDEF ALINMAMIŞTIR

Buarada, planlı şekilde sürdürülen harekatta sivil ve masum insanlar ile çevrenin zarar görmemesi için özen gösterildiği belirtilen açıklamada; Hava Kuvvetleri tarafından napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanmış mühimmat da kullanılmadığına dikkat çekildi.

KİLİS'TE İNŞAATA ROKET DÜŞTÜ, BAZI EVLER HASAR GÖRDÜ

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen 1 roket, saat 16.20 sıralarında Kilis'te Ekrem Çetin Mahallesindeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yanında bulunan 2 katlı bir inşaatın zemin katında bulunan dükkana isabet edip patladı.

Gürültüyle meydana gelen patlamada dükkanın kepenkleri yerinden sökülürken, inşaatın çevresinde bulunan bazı evlerin camları kırıldı, araçlar hasar gördü. Olay nedeniyle gökyüzünü toz bulutu kaplarken, ölen ya da yaralanan olmadı. İhbarla bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri vatandaşları uzaklaştırıp önlem aldı. Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan da roketin düştüğü inşaata gelerek inceleme yaptı.

TERÖR ÖRGÜTÜ MEVZİLERİ ATEŞ ALTINA ALINDI

Kilis kent merkezine düşüp, patlayan roketin ardından Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü mevzileri, sınır hattında konuşlu topçu birlikleri tarafından fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı. Çok sayıda mevzi imha edilirken, bölgeden yükselen dumanlar, Kilis'ten de görüldü. Sınır birlikleri, ayrıca teröristlerin gizlendiği sığınak ve kuleleri hedef alarak, imha etti.

TÜRK ASKERİNDEN YARDIM ELİ

'Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerler, Afrin'de ele geçirilen bölgelerdeki sivil halka insani yardım ulaştırdı. Türk askerleri, üşüyen çocuklara montlarını verirken, kumanyasını paylaştığı yöre halkına gıda ve tıbbi malzeme yardımında bulundu.

2 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ ROKETLİ SALDIRI KAMERADA

PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen ve isabet ettiği camide 2 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan roketli saldırı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, 24 Ocak günü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen, Suriyeli Tarık Tabbak ve Muzaffer Aydemir'in hayatını kaybettiği tarihi Çalık Camii'ne isabet eden roketin patladığı görülüyor. Güvenlik kamerası kaydında, ayrıca akşam namazı kılınırken, kubbesine düşen roketin patlamasıyla caminin alev aldığı görülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler