Bahçede oturanları taradılar

Mehmet ve Tahsin Karahanlı kardeşler, evlerinin önünde otururken, husumetli oldukları akrabalarının silahlı saldırısında hayatını kaybetti.

Bahçede oturanları taradılar

Bağlar ilçesine bağlı Yukarı Dibek köyünde Mehmet ve Tahsin Karahanlı kardeşler ile bir yakınları, evlerinin önünde otururken silahlı saldırıya uğradı. Husumetli olduğu akrabalarının uzun namlulu silahlarla ateş açtığı öne sürülen Mehmet Karahanlı ve kardeşi Tahsin, olay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan yakınları ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.  Saldırının ardından köye giriş ve çıkışlarda önlem alan jandarma ekipleri, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Merkez Bağlar ilçesinde, Karahanlı aile fertlerinin evlerinin bahçesinde oturdukları sırada, husumetli oldukları iddia edilen akbaralarının silahlı saldırısına uğradı. Uzun namlulu silahların kullanıldığı saldırıda, Karahan ailesinden Mehmet ve Tahsin Karahanlı kardeşler hayatını kaybetti.

KÖYDEKİ HUSUMETTEN Mİ?

Alınan bilgiye göre, silahlı saldırı olayı merkez Bağlar ilçesine bağlı Yukarı Akdibek Köyünde (Mahallesinde) meydana geldi. İddiaya göre, köyde ikamet eden ve akraba oldukları belirtilen aile fertleri ile Karahanlı aile üyeleri arasında, çıkan bir tartışma nedeniyle husumet oluştu. Diğer köylülerin de araya girmesiyle aile fertlerinin barıştırılmak istenildiği bir süreçte önceki akşam, silahlı saldırı olayı gerçekleşti.

BAHÇEDE OTURURKEN TARANDI

Karahanlı aile mensuplarının bulunduğu köy evinin bahçesinde oturdukları esnada kimlikleri belirlenemeyen üç kişinin silahlı saldırısına uğradı. Uzun namlulu kaleşnikof silahların kullanıldığı çapraz ateşte, bahçede oturan aile fertlerinden Mehmet ve Tahsin Karahanlı kardeşler, kurşunların hedefi oldu.

İKİ KARDEŞ HAYATINI KAYBETTİ

Karahanlı iki kardeş olay yerinde yaşamını yitirirken, Mehmet karahanlı'nın oğyu Saddam Karahanlı (22) ise ağır yaralandı. Olayın İlçe Jandarma Komutanlığına ve 112 Acil servise bildirilmesi üzerine, bölgeye asker ve ambulans sevk edildi. Yaralı şahıs olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

KÖYDE GÜVENLİK KARAKOLU

Saldırıda hayatını kaybeden Mehmet (55) ve Tahsin Karahanlı (60) cenazeleri otopsi yapılmak üzere, hastaneye kaldırıldı. Olaydan sonra kaçan saldırganların ya da faillerinin yakalanması için güvenlik güçleri bölgede kapsamlı arama ve soruşturma başlatıldı.

YEMEKTE SALDIRMIŞ

Hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Selman Karahanlı'nın, kendisini hastaneye götüren yakınlarına, saldırıyı gerçekleştiren kişinin yüzünün kapalı olduğunu söylediği öğrenildi. Saldırının, aile evin bahçesinde akşam yemeği yediği sırada gerçekleştirildiği belirtildi. Karahanlı Ailesi akşam yemeği yerken, yüzü kapalı bir kişinin evin bahçesine girerek kalaşnikofla ateş açtığı, sonra da kaçtığı ifade edildi.

Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alınırken, köy giriş ve çıkışlara kapatıldı. Saldırıyla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz