Diyarbakır'da koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti

Yapı Kredi bankası Diyarbakır Şube Müdürü Mehmet Beşir Öncel, korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Öncel'in 20 gün önce rahatsızlandığı ve hastaneden soğuk algınlığı teşhisiyle evine gönderildiği öğrenildi.

Diyarbakır'da koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti

Yapı Kredi bankası (YK) Diyarbakır Ofis Şubesi Müdürü 49 yaşındaki Mehmet Beşir Öncel, korona virüsü tedavisi gördüğü Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Diyarbakır’ın farklı hastanelerinde koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle tedavi altına alınan hasta sayısıyla ilgili spekülasyonlar devam ederken, şu ana kadar 8 hastanın testi pozitif çıkarken, 61 hastanın ise salgın şüphesiyle karantina altına alınarak, tedavileri sürüyor.

‘SOĞUK ALGINLIĞI’ DENMİŞTİ

Öncel’in 20 gün önce rahatsızlanarak gittiği hastaneden soğuk algınlığı teşhisiyle evine gönderildiği öğrenildi. Durumunun ağırlaşması üzerine izne ayrılan Öncel’in 9 gündür hastanede tedavi gördüğü açıklandı. Evli ve biri otizmli iki kızı bulunan Öncel’in vefat haberi Bankanın Genel Müdürü tarafından da doğrulandı.

OFİS ŞUBESİ KAPATILDI

Korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilen Öncel’in ölümü sonrasında Yapı Kredi Ofis şubesi tedbir amaçlı kapatıldı. Şubede görev yapan diğer banka çalışanlarının da yakın izlemeye alındığı bildirildi.

İLK VAKA ERGANİ’DE

Diyarbakır’da korona virüsü nedeniyle ilk ölüm Ergani ilçesinde gerçekleşmişti. Korona virüsü şüphesiyle Ergani Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada yaşamını yitiren hastanın testinin de negatif çıktığı belirtildi.

TESTLER YAPILMAYA BAŞLANDI

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 5 katı, Kovid-19 hastaları için ayrıldı. Hastanenin iki katı tamamen Kovid-19 hastalarına ayrılırken klinik ve radyoloji bulguları sonucu yatırılan hastaların her biri ayrı odalarda tutuluyor.

Hastaneye salgın şüphesiyle getirilen 48 hastanın 3’ünün testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Hastalardan alınan numunelerin bugüne kadar Ankara’ya gönderildiği, ancak önceki akşam itibariyle hastanenin alt yapısı tamamlanarak testlerin artık hastanenin labaratuvar bölümünde yapılmaya başlandı. Daha önce testlerin Ankara’ya gönderilmesinden kaynaklı sonuçların alınmasında geçimlerin yaşandığını ancak testin artık hastanede yapılacağından kaynaklı sonuçların aynı gün içerisinde çıkacağı bildirildi.

İKİ TESTTEN SONRA TEŞHİS KONULUYOR

Test sayısının artacağından kaynaklı Kovid-19 hastalarının sayılarında da artış olacağı ön görülüyor. Kovid-19 şüphesiyle tedavi altına alınan hastalara salgına ilişkin iki test yapıldığı ve her iki testin sonucunun pozitif çıkması durumunda hastaya Kovid-19 teşhisi konulduğu kaydedildi. Hastalarda yapılan Klinik ve Radyoloji bulgularının pozitif çıktığı; ancak gönderilen testlerin sonucunun negatif geldiği ve bu durumunda bazen karışıklığa neden olduğuna dikkat çekildi. Buarada, Kovid-19 şüphesiyle Ergani Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada yaşamını yitiren hastanın testinin de negatif çıktığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz