Barış Anneleri: Canları değil nefretleri gömeceğiz

Her türlü tecride karşı mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Barış Anneleri Meclisi ve TJA üyeleri, "Bizler canları değil, nefretleri gömeceğiz" dedi.

Barış Anneleri: Canları değil nefretleri gömeceğiz

Barış Anneleri Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri, sonlandırılan açlık grevi ve ölüm oruçlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binası önünde yapılan açıklamaya, Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz de katıldı.

Barış Annesi Fahriye Bıkım şöyle dedi; "Bir kez daha belirtiyoruz ki yasal hakların tesisinin tartışma ve ayrımcılığa yer vermeksizin sağlanması konusunda gerek yönetsel gerekse de yargısal mercilerin sorumluluklarını yerine getirmeleri hukukun gereği olduğu kadar ahlaki bir sorumluluktur. İnsani, vicdani, ahlaki, hukuki olmayan bu tecrit bir daha uygulanmamalıdır. Hukuki hakların elde edilmesi için bu kadar ağır bedeller ödenmemelidir."

'ANNELER BASKILARA MARUZ KALDI'

Açlık grevi eylemi yapan çocuklarının yaşam hakkını savunmak için mücadele ettiklerini aktaran Bıkım, bu süreçte annelerin hukuki olmayan baskılara maruz kaldıklarını söyledi. Her türlü tecride karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Bıkım, "Bizler canları değil, nefretleri gömeceğiz. Kadına yönelik katliam ve hiçbir tecridi asla kabul etmeyeceğiz” diye konuştu. Bıkım, tecridin tamamen kaldırılması ve Kürt sorunun demokratik yollarla çözülmesi için tüm ulusal, uluslararası dinamikleri onurlu bir barışın takipçisi ve mücadelecisi olmaya davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz