Berkin Elvan için Cemevi'nde yemek

Gezi parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan ölüm yıldönümünde Okmeydanı Cemevi’nde yemek verildi.

Berkin Elvan için Cemevi'nde yemek

Gezi parkı olayları sırasında gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde yemek verildi.  Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, " Bugün Berkin'imizin yıl yemeği var. Ondan sonra da örf adetlerimize göre mezarına gitmeyi düşünüyoruz" dedi.

Bugün ülkede adaletin olmadığını söyleyen Sami Elvan, "Hala Berkin'in katillerinin ortada olmadığını görüyoruz. Hala Berkin'in katilleri hayatlarını devam ettiriyor. Ama bizim çocuğumuz ortada yok. Herkesin bu davanın peşinde olmasını istiyorum" diye konuştu.

"CHP'liler olarak Berkin için bir Fatiha okumaya geldik" diyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Ölünün arkasından sadece Fatiha okunur, dua edilir. Berkin aynı zamanda demokrasinin, özgürlüğün ve adaletin simgesi oldu" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ise "siyaset insanların hayatı güzelleştirmek için yapılmalı. 12 yıldır siyaset insanların hayatını kabusa çeviriyor. Berkinlerin yaşaması için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  "Bizim Berkin Elvan'ın intikamını alma gibi bir yaklaşımımızın olmaması lazım. Ama Berkin Elvan gibi evlatlarımızın böyle açık, aleni bir şekilde katliamını durdurmak için de bu ülkede artık hukuku, kurumsallaşmış bir demokrasiyi ve kucaklaşmayı hakim kılmamız lazım. Bizim arkasına sığınacağımız kavram intikam değil, hukuk çerçevesinde hesap sormak olmalıdır." dedi.

Selahattin Demirtaş anma törenine katılanların alkışları arasında Okmeydanı'ndan ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz