Birlikte yarını inşa edeceğiz!

HDP'nin, “Onurlu barış için demokratik çözüm” başlığıyla 5 kentte düzenleyeceği mitinglerin ilk adresi olan Diyarbakır'da dün yapıldı. Miting İstasyon Meydanında yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Radikal demokrasinin gereği neyse mahallemizde, sokağımızda, iş yerimizde onu hayata geçireceğiz. Hep birlikte yarınımızı geleceğimizi inşa edeceğiz" dedi.

Birlikte yarını inşa edeceğiz!

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Onurlu barış için demokratik çözüm” başlığıyla 5 kentte düzenleyeceği mitinglerin ilk adresi olan Diyarbakır'da dün yapıldı. Miting İstasyon Meydanında yapıldı.

Mitinge, kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra bölge kentleri olan Şırnak, Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa ve Gaziantep’ten yüzlerce kişi ile birlikte HDP milletvekilleri, Kürt partileri temsilcileri, KESK ve DİSK’e bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri katıldı. Miting alanına üç noktadan girişe izin verildi.

MİTİNGE KATILIM YÜKSEKTİ

Miting alanının çevresinde güvenlik önlemleri alan polis, arama noktalarından geçenlerin üzerindeki kalem, çakmak, kitap ve kozmetik ürünlere el koydu. Miting öncesi alana akan yüzlerce kişi, çalınan şarkılar eşliğinde halaylar çekmeye başladı. Miting alanını renklendiren yöresel kıyafetleri kadınlar ve beyaz tülbentleriyle Barış Anneleri Meclisi üyeleri dikkat çekti.

DEMOKRASİ İTTİFAKIYLA

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kürt'üyle, Türk'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle demokrasi ittifakında yan yana geleceklerini belirterek, "Konuşacağız. Müzakere edeceğiz. Radikal demokrasinin gereği neyse mahallemizde, sokağımızda, iş yerimizde onu hayata geçireceğiz. Hep birlikte yarınımızı geleceğimizi inşa edeceğiz. Demokrasi ittifakında buluşmak, toplumsal uzlaşma için önemli bir adımdır. Bu adımı hep birlikte atacağız. Demokrasi ittifakında buluşmak bir toplum sözleşmesi yapmaktır. Bunun için buluşacağız. Yan yana geleceğiz demokratik bir anayasa yapacağız. Herkesin içinde kendini bulduğu, var olduğu bir anayasayı yapacağız ve böylece de barışın yolunu açacağız" dedi. Konuşmaların ardından miting sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz