Çakma milliyetçilik!

Meclis Genel Kurulu’nda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesi üzerinde “saman”, “çakma milliyetçilik” ve “yalancı” tartışması yaşandı.

Çakma milliyetçilik!

Genel Kurul’da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2013 bütçeleri kabul edildi.

Bakanlığının bütçesi üzerinde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, muhalefetin eleştirilerine, “Ne kadar ayıp bir şey” derken MHP milletvekillerine de, “Sizin milliyetçiliğiniz bu işte, çakma milliyetçilik, çakma milliyetçilik” dedi.

SAMAN TARTIŞMASI

Eker, saman ithalatı konusunda da şöyle dedi:

“Türkiye’nin 28.5 milyon ton üretimi var. 2012 itibarıyla ithalatı söylüyorum; Bulgaristan’dan 19 ton, Moldova’dan 20 ton, KKTC’den 277 ton tamamı 316 ton. Türkiye’nin saman ithalatı bu 316 ton, 28.5 milyon ton üretimi var. 2 kamyon Bulgaristan’dan 2 kamyon Moldova’dan 32 bin dolar karşılığı. Edebinizle dinleyin. Dinlemesini öğrenin. Mahkemede hesaplaşırız. Dönüp dolaşıp Türkiye saman ithalatı dediğiniz olay bu, ne kadar ayıp.”

Bakan Eker’in konuşmasına CHP ve MHP sıralarından tepkiler geldi. Eker’in konuşmasının ardından CHP’li İlhan Demiröz ile MHP’li Sadir Durmaz söz istedi.

MHP’li Sadir Durmaz, “Sayın Bakan niye yalan söylüyorsunuz, yalan söylüyorsunuz, yüreğiniz yetiyorsa herhangi bir köyü seçelim beraber gidelim, çiftçi size mi inanıyor, bana mı inanıyor, mahkemeleri elinize almışsınız, burada bizi mahkemelerle tehdit ediyorsunuz, aleyhinize bir yazı yazdım 4 bin lira tazminata mahkum oldum. Buradan itiraf ediyorsunuz, istediğini yap. Hodri meydan, mahkemeler senin ama hüküm Cenab-ı Allah’ındır. Sen cumhuriyet tarihinin en başarısız bakansınız ama Diyarbakır kontejanından burada duruyorsun” diye konuştu.

Kürsüye gelen Bakan Eker de, “Buraya gelen bir milletvekili hakarette bulundu. Benim söylediğim hiçbir şey yalan değildir. Yalancı sözünü size iade ediyorum. Siz hakaret ettiniz, mahkemeye verdim, eğer o davayı parayı kazanırsam madem benim Diyarbakır kontenjanından bakan olduğumu söyledi. Diyarbakır’da otistik çocuklarla mücadeleyle ilgili bir dernek var, o derneğe bağışta bulunacağım” dedi.

3 BİNDEN FAZLA ESER TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, turizm gelirleri konusunda eskimiş bir yöntem yapıldığını, marinalar, VIP’lerin hesaba katılmadığını belirterek, yeni hesaplama yöntemiyle 2013’ten itibaren yola çıkacaklarına işaret etti.

Günay, kendi döneminde 2007’den bu yana 3 bin 500 den fazla Türkiye’ye yasadışı yollarla çıkarılmış eserin geri döndüğüne dikkat çekerek, “Bunlar için özel bir ödeme yapmadık, özel bir avukat tutmadık. Çok sayıda hala ülkeye gelmesi gereken eserimiz var” dedi.

Yazma eserleri konusunda fiziki mekanları artırmaya çalıştıklarına da dikkat çeken Bakan Günay, dijital ortama çok büyük oranda geçtiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz