Camiler'de insan seli

Diyarbakırlı vatandaşlar, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in(S.A.V) doğum gününü kutlamak için camilere akın etti.

Camiler'de insan seli

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed(S.A.V)'in Hicri takvime göre doğum günü olan Mevli Kandili dolayısıyla Diyarbakırlılar dün gece camilere akın etti. Geceyi camilerde ibadetle geçiren müminler, İslam aleminin kurtuluşu için dua etti.

Başta İslam aleminin 5’inci Haremi Şerif-i olarak kabul edilen Ulu Camiyi dolduran miminler, burada Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) için okutulan mevlidi şerifi dinleyen Diyarbakırlılar, Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayr’ın verdiği vaaizle duygular alemine kapıldı. Yapılan dualara hep bir ağızdan amin dedi.

Ulu Camide Mevlit Kandilini idrak eden Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzelooğlu da hazır bulundu. Cami çıkışında Vali Güzeloğlu, vatandaşların gecelerini tebrik etti.

GÜZELOĞLU'DAN ANLAMLI MESAJ

Mevlit kandiliyle ilgili Vali Güzeloğlu, Söz Haber'e mkonuştu.  “Alemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV) efendimizin dünyaya teşriflerini idrak ediyoruz. Diyarbakır’dan İslam’ın 5’nci Haremi Şerifi olan, 639 yılından bu yana ilamın, ezanın, Kur’an’ın be Beytullahın şubesi olan Ulu Camide Diyarbakırlı çok değerli kardeşlerimizle, hemşerilerimizle Sevgili Peygamberimizin anmayı, ona Selat-u Selam getirmeyi ve bu manevi ortamda onun ruhaniyetiyle buluşmanın büyük bir huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ona layık bir ümmet olmayı, onun bize bıraktığı sünnete sarılarak, inşallah hem dünyamızı, hem de ebedi hayatımızı ihya etmeyi amaçlıyoruz. Böylesi bir peygambere ümmet olmanın şerefini yaşıyoruz. Rabbim bizi ona layık eylesin. Onun sünnetiyle yaşamayı nasip eylesin. Bugün inanlığın yaşadığı her sıkıntıda, tek çözümün hem yaşamak hem de anlamak noktasında Sevgili Peygamberimizi anlamamız gerekiyor. Onun bize bıraktığı sünnete sımsıkı sarılarak, Allah’ın emirleri doğrultusunda yaşamak, yaşanılan bütün sıkıntılarda insanlığın kurtuluşunu işaret ediyor. Ben bütün Diyarbakırlı hemşerilerimizin, bütün milletimizin ve İslam aleminin kandilini tebrik ediyorum. İmanla, sağlıkla, nice böyle güzel geceleri ihya etmeyi diliyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz