Can bebek direniyor!

Bağlar'daki sinsi saldırının en küçük mağduru olan 4 aylık Can bebek, "yaşam mücadelesi" veriyor.

Can bebek direniyor!

Diyarbakır'da terör örgütü üyelerince bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinin yoğun bakım servisinde tedavisi süren 4 aylık Muhammed Can Eringin yaşam mücadelesi veriyor.

Evleri yıkıldı, enkaz altında kaldılar

Merkez Bağlar ilçesinde 4 Kasım'da örgüt üyelerinin 3 ton bomba yüklü minibüsle düzenlediği saldırıda ağır yaralanan bebeğin babası Hasan Eringin, 3'ü kız 4 çocuk babası olduğunu belirterek, evlerinin terör saldırısının yaşandığı yerin karşısında bulunduğunu söyledi.

Patlama sırasında görevli olarak gittiği Kulp'ta bulunduğunu, olayı duyar duymaz ilçeye döndüğünü ifade eden Eringin, saldırıda evinin harap olduğunu, enkaz altında kalan eşi ve iki kızını, 12 yaşındaki en büyük kızının çıkarmaya çalıştığını belirtti.

Emzirdiği esnada patlama yaşandı

Eringin, patlamada yaralanan eşi ve iki kızının tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, ancak 4 aylık bebeklerinin beyin kanaması nedeniyle 13 gündür yaşam savaşı verdiğini anlattı. Eringin, şunları söyledi:

"Annesi emzirdiği sırada patlama yaşanmış. Bize Muhammed Can'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediler ancak Allah'tan ümit kesilmez. Allah bunu yapanların cezasını versin. Bebeğimiz sürekli gözümün önünde. Dayanamıyorum. Allah bunu yapanların cezasını versin. Nasıl böyle bir şey yapılır? Daha küçücük bir bebek."

Olayın şokunu üzerinden atamamışlar

Eringin, eşi ve kızlarının halen olayın travmasını yaşadığını vurgulayarak, "Evimi ve bütün eşyalarımı kaybettim. Eve gidip bakamadım. Evimizin bulunduğu bina da yıkıldı. Şu an geçici olarak babamın evinde kalıyoruz. Her gün hastaneye geliyoruz. Bebeğimizin iyileşmesi için dua ediyoruz." sözlerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz