Çatom'da kadın sağlığı eğitimi!

Vali Hüsayin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde yürütülen Kadın Sağlığı Eğitimi projesi dün de- Sur Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM), mesleki kursalara devam eden kadınlarla buluşturuldu.

Çatom'da kadın sağlığı eğitimi!

İl Valisi Hüseyin Aksoy’un Eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında, Sur Çok Amaçlı Toplum Merkezinde (ÇATOM) düzenlenen mesleki kurslara devam eden kadınlarla buluşturularak, burada "Kadın Sağlığı Eğitimi" verildi.

VALİ EŞİ AKSOY

Eğitim programına Vali Aksoy'un eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Sur Kaymakamı Bilal Özkan’ın Eşi Yeşim Özkan, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Handan Erdoğan, HAKYAD Başkanı Necla Hattapoğlu ve kursa katılan kadınlar katıldı.

Eğitim semineri öncesi kadınlara yönelik konuşan Bayan Aksoy, ‘Buradaki amacımız; kadınlarımızı kendi sağlıkları ile ilgili olarak bilinçlendirmek ve bildikleri bazı şeyleri uygulamaya dökmelerini sağlamak, kadını ilgilendiren kanser türleri arasında ilk sırada yer alan meme kanseri ve meme kanserinin kendi kendine her ay elle yapılacak muayene sonucunda daha erken fark edilmesini sağlamak. Birçok şeyi hepinizin bildiğini biliyoruz ama bilmek yetmiyor, bildiklerimizi uygulamak da çok önemli. Biz kadınlar kendimizi ihmal etmemeliyiz. Kendinizi ihmal etmeyin’ dedi.

KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Dr. Ferda Oruç tarafından yapılan sunumda kadınlar, meme kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirildi. Sunumda ayrıca ‘Kendi Kendine Meme Muayenesi’ konusunda video gösterimi yapıldı. Sunumun sonunda talep eden kadınlara, doktorlar tarafından Klinik Meme Muayenesi yapıldı. Eğitimden sonra, kadın kursiyerlerle tek tek ilgilenen Hülya Aksoy Hanımefendinin, kursiyerlerle toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz