Çavuşoğlu akla PKK geliyor

Erbil'deki saldırının PKK tarafında yapılmış olup olmayacağı sorusu üzerine Çavuşoğlu, 'İlk akla gelen bu oluyor, ama Iraklılara da saldırı olduğu için olayın aydınlatılması lazım' dedi.

Çavuşoğlu akla PKK geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erbil’de Türkiye Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüştüklerini, ayrıca hem Erbil hem de Bağdat’la temas halinde olduklarını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil’de Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik iki kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin basın açıklaması yapan Çavuşoğlu, saldırının üç kişi tarafından gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.

Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Bugün yerel saatle 13:15 sıralarında Erbil Başkonoslosluğunda görevli bir arkadaşımız bir lokantada yemeğini yerken, edindiğimiz bilgilere göre 3 kişi tarafından saldırıya uğruyor ve çalışma arkadaşımız şehit oluyor. Allah rahmet eylesin. Saldırganlar yine yan masada Iraklı iki kişiye daha saldırıyorlar ve birisini vefat ediyor, diğeri de ağır bir şekilde yaralı. Mesrur Barzani ve Neçirvan Barzani ile görüştük. Irak Dışişleri Bakanı Muhammed El-Hekim kardeşim şu anda Washington’da onunla da görüştük, temas halindeyiz. Saldırganların yakalanması ve ardındaki tüm detayların ortaya çıkması için temaslarımız sürüyor. Kendi içimizde de istihbaratımız ve diğer arkadaşlarımızla da aynı şekilde süreci birlikte takip ediyoruz”.

Gerekirse Erbil’e heyet gönderebileceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, “Cenazemizi getirmemiz lazım. Bunun ortaya çıkması için tüm boyutları ile aydınlatılması için gereken neyse onu biz yapar. Temas halindeyiz, temaslarımızı sürdürüyoruz bir değil, 3 heyet göndeririz ama şu ana atılması gereken adımları konusunda içeride temaslarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

'AKLA PKK GELİYOR'

Saldırının PKK tarafında düzenlenmiş olup olmayacağız sorusuna ilişkin Çavuşoğlu, “Böyle bir saldırı olunca tabi ilk akla gelen bu oluyor, terör saldırısı mı diye ama hemen yan masada iki tane de Iraklının saldırıya uğrayıp birinin ölmesi diğerinin ağır bir şekilde yaralanması, tabİi onlara yönelik de bir saldırı olduğu için tam detaylı yani net bilgi vermek için olayın aydınlatılması lazım. Olayın aydınlatılması için yoğun temaslarımızı sürdürüyoruz” yanıtını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz