CHP olağan kongre süreci resmen başladı

CHP Olağan Kongre sürecinin başlatıldığı Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl tarafından açıklandı

CHP olağan kongre süreci resmen başladı

CHP taraflarında olağan kongre sürecinin başlamış olduğu açıklandı. CHP Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı akabinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, VHP'nin gidişatının belirleneceği olağan kongre konusunda açıklama yaptı ve  "Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) alınan kararla bugün itibarıyla olağan kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz' dedi.

2 YIL DA BİR YAPILIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, tüzük gereği CHP'de olağan kurultayların 2 yılda bir yapıldığını hatırlatarak, "Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) alınan kararla bugün itibarıyla olağan kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu sürecin tamamlanmasının hemen akabinde Parti Meclisimiz 36. Olağan Kurultay'ın tarihini belirleyecek." dedi.

BİNGÖL AÇIKLADI

Bingöl, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın 16-17 Ocak 2016'da yapıldığını anımsattı. parti tüzüğünün amir hükmünün 2 yılda bir olağan kongre ve kurultayın yapılmasını emrettiğini belirten Bingöl, bu yıl içerisinde, CHP'nin olağan kongre takviminin işletilmesi ve ardından Parti Meclisinin (PM) belirleyeceği bir tarihte 36. Olağan Kurultay'ın yapılmasını değerlendirdiklerini söyledi. Bingöl, şunları kaydetti:

"MYK'da alınan kararla, bugün itibarıyla olağan kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz. Takvimimiz oldukça geniş bir zaman dilimini kapsıyor. Bizim kongrelerimiz sadece ilçe ve il kongreleriyle sınırlı olmayıp, başlangıcından itibaren bir dizi iş ve işleyişi gerektiren bir kongre süreci. O açıdan bugünden itibaren olağan kongre takvimimiz başlatılmıştır. Bundan önce yaptığımız üç toplantıda da çok büyük bir ağırlıkla milletvekillerimizin, Parti Meclisi üyelerimizin ve il başkanlarımızın ortak kararı da açıklamaları da 'olağan kongre sürecinin başlatılması' yönündeydi. Bu değerlendirmelerin ışığında bugünkü toplantıda kararı aldık ve olağan kongre sürecini başlatıyoruz. Ardından da bu sürecin tamamlanmasının hemen akabinde Parti Meclisimiz 36. Olağan Kurultay'ın tarihini belirleyecek."

Kaynak: Diyarbakır Söz