Davutoğlu; Gelecek öncüleriyiz!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Biz içinden çıktığımız partilerin devamı değiliz, yeni bir geleceğe yürüyen, gelecek öncüleriyiz"

Davutoğlu; Gelecek öncüleriyiz!

Gelecek Parti’nin İstanbul il örgütünün binası bugün açıldı. Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan önce açılış konuşmasını yapan İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, “Bugün tarihi bir gün. Bu mekan Türkiye siyasetin merkezî olacak. Bu kapı ahlaki siyasetin adresi olacak. Güzel olan ne varsa buraya girecek. Buraya asla kin, nefret ayrımcılık girmeyecek” dedi. Davutoğlu ise, “Bu hafta özel bir hafta. Bu hafta cemre havaya düşüyor” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi:

SİYASİ PARTİLER BOŞLUKTA DOĞMAZLAR: 

Sonra suya, sonra toprağa düşecek. İşte cemre nasıl toprağa düştüğünde baharın habercisi ise Gelecek Parti de ülkemi bahar getirir. Gelecek Partisi bu millete ümit verecek. Siyasi partiler boşlukta doğmazlar. Ülke zor şartlara girdiğinde, milletin ufku karardığında bir grup insan milletin önüne çıkar ve milletiyle birlikte yürür. Karanlığı dağıtmak için. Kara kış soğuğunu baharla dağıtmak için yola çıkar. 1945’te tek parti döneminin hemen arkasında bunalmış olan milletin önüne Adnan Menderes ve arkadaşları çıktı. 12 Eylül’ün o bunaltıcı soğuğunda, o bunaltıcı atmosferinde çıkarken de Özal aynı iddialarla yola çıkmış, bu ülkenin ufkunu açmıştı. 28 Şubat’ın o dondurucu soğuğundan direnen rahmetli Erbakan ve AK Parti kadroları da bu yola bu umutla çıkmıştı.”

İLKELER GÖZARDI EDİLDİĞİNDE:

 İşte bu ümit yolcuğunda yollar tıkandığında, istikamet şaşıldığında, değerler çiğnendiğinde, ilkeler gözardı edildiğinde samimiyetle düzeltmeye çalışıldı. Hepiniz şahitsiniz. Makamları bırakmak gerektiğinde bıraktık. Dostça konuşmak gerektiğinde konuştuk. Kapalı kapılar arkasında en doğru sözleri en yetkili kişilere söylemek gerektiğinde söyledik. Hiçbir zaman kalbimizde bir şey saklamadık. İkili dil kullanmadık. Bir yerde bir türlü başka yerde başka türlü konuşmadık. Yüreğinizden konuştuk duyacak olanlara. Gerekli dostluklar devam etsin, ülke bunalıma gitmesin diye makamları terk ettik.”

KAPALI KAPILAR ARDINDA SÖYLEDİK:

Baktık ki kulaklar tıkalı, bizi dinleyecek yürek yok, gördük ki sözümüz boşlukta kalıyor, 22 Nisan 2019’da bir gurup arkadaşımızla manifesto açıkladık. Bir tek kişi çıkıp, ‘Bu manifesto da yanlış şeyler var’ diyemedi. ‘Bu manifesto gerçekleri yansıtmıyor, bu insanlar art niyetli, bunları bize daha önce niye söylemedimiz’ diyemedi.

Çünkü söylemiştik. Çünkü konuşmuştuk. Çünkü uyarmıştık. Kulaklar yine tıkandı. Bunun karşılığında trenden inenler, binenler gibi hakaretler duyduk. İhanet dili bize hiçbir zaman yakışmayacak bir takım hitaplar duyduk. Bıkmadık. Yorulmadık. Küsmedik. Kırılmadık. Darılmadık. Mademki Ankara’da kulaklar tıkalı dedik Anadolu’ya yürüdük. Diyarbakır’a, Elazığ’a Konya’ya gittik. Buna rağmen cevap verilmedi. 12 Eylül’de bizi o hafta ihraç ile parti disiplin kuruluna verdi. Yine kızmadım. Bize karşı nice hakaretler söylemesine rağmen ağzımızdan kem söz çıkmadı. Bundan sonra da çıkmayacak. Biz onların üslubu ile cevap vermeyeceğiz.

AK PARTİ’NİN DEVAMI DEĞİLİZ:

Bize diyorlar ki, ‘İçinden çıktığınız Parti’nin devamısınız’ Hayır. Nasıl Demokrat Parti içinde çıktığı CHP’nin devamı değilse, bizde içinden çıktığımız partilerin devamı değiliz. Anlaştığımız şeyler, hedeflerimiz ve ilkelerimizdir. Bizimle birlikte olan İşadamlarına mali baskı uygulandı. İşten çıkarıldı. Eşleri ve çocuklarına mobbing uygulandı. Akademisyenler kurdukları kurumlardan tasfiye edildi. Dediler ki, ‘evet onlar parti kurdu ama teşkilatlanamaz, çünkü Türkiye’de korku iklimi var’ dediler. Bir ülkede parti kurmak cesaret işi ise, orada demokrasi olmaz. Bu ülke kaderini mahkum etmek isteyen ister FETÖ olsun, ister Pelikan olsun, onların karşısında çelik bir iradeyle duracağız. Ama FETÖ darbesine girişenlerin kardeşleri devlet tarafından ittifak görüp sıradan vatandaşların uzaktan akrabaları nedeniyle KHK’lerle görevden uzaklaştırılıyorsa buradan adaletten bahsedilemez. FETÖ’nün sözcülüğünü yapanlar, köşe yazarlığı yaparak şimdi FETÖ ile mücadele etme öncülüğünü yaparlarsa bunlar da adalet çıkmaz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz