Diyarbakır için yağış uyarısı

Diyarbakır'ın 5 ilçesinde bugün beklenen kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olması istendi.

Diyarbakır için yağış uyarısı

Öğleden itibaren Kulp, Lice, Hazro, Silvan ve Bismil ilçelerinde gök gürültülü yerel olarak kuvvetli yağışın beklendiği belirtildi. Yerel dolu yağışı ve yıldırım riski konusunda uyarıya yer verilen açıklamada, vatandaşlardan aniden oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji, Diyarbakır ve çevrelerinde devam eden sağanak yağışların yarın doğu ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli olmasının beklendiğinden vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

ÖĞLEDEN SONRA YAĞIŞ

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, “Diyarbakır çevrelerinde devam eden sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yarın öğle saatlerine kadar Lice, Kulp, Hazro, Silvan ve Bismil ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

VATANDAŞLAR UYARILDI

 Bu mevsimde görülen ve genellikle öğleden sonraları meydana gelen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte yerel dolu yağışı ve yıldırım riskiyle birlikte kısa sürede meydana gelen kuvvetli sağanaklar ani sel ve su baskınlarına yol açabilir” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz