Diyarbakır'da sosyal mesafeyi korumak için bariyer yerleştirildi

Diyarbakır'ın Sur İlçe Kaymakamlığı tarafından PTT önündeki kalabalığı önlemek için polis bariyerleri ile sosyal mesafe tedbiri alındı.

Diyarbakır'da sosyal mesafeyi korumak için bariyer yerleştirildi

Diyarbakır'da Korona virüs önlemleri kapsamında PTT önlerindeki kalabalığı önlemek için harekete geçen Sur İlçe EMniyet müdürlüğü polis bariyerleri ile sosyal mesafe tedbiri aldı.

BARİYERLER KURULDU

Para çekmek için PTT önünde sırada bulunan vatandaşlardan Hüseyin Yiğit, kararın halkın sağlığı için alındığını ve uygulamayı beğendiklerini söyledi. Yiğit, “Kurallara herkes uysun, uygulama mesafeyi koruyor. Böylece daha dikkatli olunuyor." dedi.

DİKKATE ALMAYANLAR

Öte yandan, vatandaşlar fatura ödemelerinde bir erteleme olmadan PTT şubeleri önündeki kalabalığın azalmayacağını belirterek, fatura ödemelerinin ertelenmesini talep etti.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI

PTT şubeleri önündeki tablonun bir benzeri de dün Bağlar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın önünde yaşandı. Vakıf önünde her hangi bir önlem olmadan gelişi güzel biriken kalabalık, yardım alabilmek için başvurularda bulundu. Yogun kalabalığın sosyal mesafeyi korumadığı görüntü, tepkiye yol açtı.

Kaynak: Diyarbakır Söz