Esnaftan Siyer Yarışmasına destek

Peygamber Sevdalıları Vakfının 2 Şubat'ta tüm Türkiye'de düzenleyeceği Siyer Yarışmasına yoğun katılım sürerken esnaflardan da yarışmaya destek geldi.

Esnaftan Siyer Yarışmasına destek

Peygamber Sevdalıları Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Şubat'ta tüm Türkiye'de "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Siyer Yarışması düzenleyecek. Kayıtların 17 Ocak'ta son bulacağı yarışmaya yoğun ilgi ve kayıtlar sürerken her kesimden de yarışmaya destek sürüyor.

Siyer Yarışmasına bir destek de Batman esnafından geldi. Batman esnafı, Siyer Yarışmasına destek amacıyla iş yerlerinde kayıt yapmaya başladı. Kayıtlara yoğun ilgi olduğunu, bu işi destek amacıyla yaptıklarını belirten esnaf, halkı; kaybedeni olmayan yarışmaya kaydolmaya çağırdı.

"Talebin olması bizleri sevindiriyor"

Siyer Yarışmasının halkı okumaya teşvik ettiğini vurgulayan esnaf Sinan İren, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın yapmış olduğu Siyer Yarışmasına destek olmak için kayıt yapıyoruz. Yoğun bir ilgi var, gençler okuyor. Bu yarışmanın ödüllü olması daha fazla teşvik ediyor. Bu tür yarışmalar çok iyidir, milleti okumaya teşvik ediyor. En azından Peygamber Efendimiz'in hayatını da iyi bir şekilde öğrenmiş oluyorlar. Geçtiğimiz yıllara göre talep artıyor. Bu da bizi sevindiriyor. Bu yarışmanın bir kaybı yok, okuyan kazanıyor." dedi.

"Ciddi bir katılım var"

Yarışmaya ilginin had safhada olduğuna dikkat çeken esnaf Veysi Güney, "Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Yarışması etkinliğine biz de esnaf olarak destek verdik. Bu desteğimiz sürecek. Peygamber Efendimiz'in hayatını insanlara tanıttıkları için kendilerine de buradan teşekkür ediyoruz. Bu yarışma, kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Şu anda ilgi ve alaka had safhada, gelen arkadaşlara tavsiye ediyoruz. Ciddi bir katılım var, kitaplarımız bitmek üzeredir." diye konuştu.

"Bu tür yarışmaları destekliyoruz"

Peygamberin hayatının öğrenilmesi açısından bu tür yarışmaların önem arz ettiğini söyleyen bir diğer esnaf Mehmet Ali Okçu, "Peygamber Sevdalılarının hazırlamış olduğu Siyer Yarışması, gençlerin Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmeleri açısından önemlidir. Aynı zamanda bunun okullarda da tavsiye edilmesi, gelecek nesillerimiz için iyi olacağı kanaatindeyim. Biz esnaf olarak bu tür yarışmaları destekliyoruz. Kayıtlar iyidir. Okullarda yönlendirme yapılmasının daha iyi olacağı kanaatindeyiz. Yoğun ilgi gösteriyorlar. Hele hele Peygamber Efendimiz'in hayatının olması, inançlı kesim üzerinde daha etki yapıyor." ifadelerini kullandı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler