Ey Adalet Neredesin?

Dönemin egemen güçlerin organizasyonuyla "kaza" süsü verilen suikastle şehit edilen Yönetim Kurulu Başkanımız M. Emin Altındağ ve arkadaşının vefatının 19. yılında rahmetle anarken, sis perdesinin aralanması için "adaletin tecellisi" çağrısında bulunuyoruz.

Ey Adalet Neredesin?

Türkiye'nin puslu, sisli ve karanlık dönemine egemen güçlerin organize ettiği, dönemin Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcısı Nihat Çakar'ın baş rolüyle, 19 yıl önce sevenlerinden ve bizden "trafik kazası" süsü verilen suikastle şehit edilen Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Emin Altındağ ve yakın arkadaşı Münir Mennan ölümlerinin sır perdesi hala aralanmadı. Altındağ ve Söz Ailesi, siyasal iktidara ve adalet kurumuna "adaletin tecellisi" için bir kez daha çağrıda bulunarak, "üç maymunu" oynamaktan vazgeçin diyor.

BABASI GÖZALTINA ALININCA

24 Nisan 2000 tarihinde, babası Mehmet Ali Altındağ ve iki çalışanı, Altındağ ailesine kendisi ve JİTEM'e yönelik Diyarbakır Söz Gazetesindeki yayınlardan dolayı kin güden dönemin DGM Başsavcı Nihat Çakar tarafından, hayali suç isnat edilerek gözaltına alındı. Gözaltı haberini duyan M. Emin Altındağ ve yanındaki arkadaşı Münir Mennan, Erzurum'daki şantiyede Diyarbakır'a gelmek üzere yola çıktı.

ABBALI JANDARMA KARAKOLU

Altındağ, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Abbalı Karakolu mevkiinde, geçiş kontrolü yaptıktan bir kilometre sonra, görgü tanıklarının ifadelerine göre, yolları zırhlı bir araçla kesildi. Altındağ ve Mennan'ın içerisinde bulunduğu Land Rover marka jeep, uçurumdan aşağı atıldı. Termal kameraların 24 saat gözetlediği ve askeri kontroller her araç geçişinin bir diğer noktaya bildirildiği bir dönemde, Altındağ ve aracından bir gün sonra, haberdar olundu.

12 SAAT SONRA OLAY YERİ

Saat 16.00 sularında meydana gelen kaza bir gün sonra, sabah saat 06.00 sularında PTT'nin yol kenarında çalışan işçileri tarafından fark edildi. Sadece boyunlarında kırıklar olduğu tespit edilen ve olay yerinde vefat eden Altındağ ve Menan 12 saat sonra fark edildi.

Kazanın yaşandığı gece, Abbalı karakolu başta olmak üzere, Genç ve Lice Karakol komutanlığıyla, Altındağ ailesinin fertleri birçok kez telefonla görüşerek, akıbetlerini sordukları halde, hiç bir yetkili cevap vermedi.

SÖZ HABER GÖRÜNTÜLERİ ALINDI

Kamuoyunun Ağabey olarak gördüğü Mehmet Emin Altındağ ve arkadaşı Münnir Mennan'ın cenazesi, Diyarbakır'a getirilirken, gözaltında tutulan Mehmet Ali Altındağ ve iki üst düzey çalışanı, savcılığa sevk edilmeden, poliste serbest bırakıldı.  Altındağ suikast olayının en dikkat çeken ayrıntısı da, olay günü Söz Haber ekibinin, kaza yerinde çektiği görüntüler ve resimlerin, JİTEM elemanları tarafından el konulması oldu. Muhabirlerin bulunduğu araç, Kocaköy mevkiinde önleri kesilerek, sivil kıyafetli asker olduklarını belirten kişiler tarafından gasp edildi.

ADALETİN TECELLİSİNİ BEKLİYORLAR

Altındağ ve Söz Ailesi, siyasal iktidara ve adalet kurumuna "adaletin tecellisi" için bir kez daha çağrıda bulunarak, "üç maymunu" oynamaktan vazgeçin diyor. Altındağ ailesi, suikastın sır perdesinin aralanması için, dosyanın yeniden açılmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz