Eylem hazırlığında baskını yediler!

Diyarbakır'da bombalı eylem hazırlığı içerisinde olan örgüt üyelerine şok baskın yapıldı. Suikastte kullanılmaya hazır iki araç ele geçirildi. PKK'ya ait cephanelikler ortaya çıkarılırken, Lice ve Hani'de bir ton uyuşturucu ele geçirildi.

Eylem hazırlığında baskını yediler!

Referandum sürecini kana bulamak isteyen PKK'ya yönelik alınan istihbarat üzerine Diyarbakır'da operasyon düzenlendi. Bombalı eylemde kullanılacağı yönünde istihbarı bilgi bulunan 1'i motosiklet olmak üzere iki arac ele geçirilirken, çok sayıda silah ve patlayıcı madde ortaya çıkarılan sığınaklarda bulundu. Hani ve Lice'de bir tona yakın ise esrar maddesi ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY KADROSU

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; Hani İlçesinin dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lıları etkisiz hale getirilmesi ve yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısların yakalanması amacıyla 14 Şubat 2017 günü saat başlayan Bayrak-40 Şehit Uzman Jandarma 3'üncü Kademe Çavuş Serdar Akın müşterek birlik operasyonunun başarıyla tamamlandığı belirtildi. Açıklamada şu bilgiler verildi:

İKİ SUİKAST ARACI BULUNDU

"Operasyon kapsamında, 2  adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 104 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 40 adet 9 mm'lik tabanca fişeği, 2 takım leşker kıyafeti, 1 adat Yaesu marka el telsizi, 4 bin 700 lira nakit para ile yaklaşık 650 kilo muhtelif yiyecek maddesi ile çok sayıda mutfak ve tıbbi malzeme ele geçirildi. 27 ev ve eklentilerinde icra edilen adli arama faaliyeti ile Emniyet Müdürlüğü personelince müşterek oluşturulan 10 yol kontrol noktasında yapılan kontroller neticesinde; 7 şahıs hakkında adli işlem yapılarak 1'i tutuklanmış, 5'i gözaltına alınmış, 4 kilo toz esrar, 35 kilo kubar esrar ve 8 karton kaçak sigara ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarınca yağmalanmayı müteakip, bombalı araç yapımında kullanılacağı yönünde istihbari bilgi bulunan 1'i motosiklet olmak üzere 2 araç ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarına ait 5 sığınak tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiş, teroristlerce 130 kilo amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış 3 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 1'i mutfak, 3'ü piknik tüpü olmak üzere 4 adet tüp yerinde tahrip edilmiştir.

657 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Narko-terörizmle mücadele kapsamında, 47 kilo toz,  450 kilo kubar esrar olmak üzere toplam 697 kilo uyuşturucu madde ele geçirilmiş olup, ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savcılığı talimatı gereğince muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara olumsuz hava ve iklim şartlarına rağmen, artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

LİCE KIRSALINDAKİ HAREKET

Öte yandan, Lice kırsalında yürütülen operasyonla ilgili yapılan açıklamada ise jandarma ekipleri tarafnıdan gerçekleştirilen operasyonda, 574 kilo esrar ele geçirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uzun süredir yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, Lice İlçesi Tepe Köyü dağlık ve ormanlık alanlarında bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek için bugün operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Dağlık ve ormanlık arazide ağaçların arasına gizlenmiş vaziyette 32 torba içerisinde toplam 570 kilo kubar, 4 kilo toz esrar maddesi ele geçirilmiş olup, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile uyuşturucu maddelere el konulmuş, olay ile ilgili adli işlemlere başlanılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve bölücü terör örgütünün finans kaynaklarının yok edilmesi maksadıyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz