FETÖ'nün Irak İmamı da tutuklandı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Türkiye'ye teslim edilen, Fethullahçı Terör Örgütü'nün Irak imamı olduğu ve örgütün PKK ile işbirliğini sağladığı ileri sürülen Nurettin Aytuğ, Konya'ya getirildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl ve darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY yönelik soruşturmaları kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Atyuğ, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FETÖ'nün Irak İmamı da tutuklandı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. O soruşturma kapsamında Nurettin Aytuğ hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında da, FETÖ örgütü üyesi olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan Nurettin Aytuğ, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından iki gün önce Türkiye'ye teslim edildi. Aytuğ, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşma nedeniyle Konya'ya getirildi. Polisteki sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edilen Aytuğ, tutuklandı.

BANK ASYA'NIN ERBİL ŞUBESİ MÜDÜRÜ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçen yıl yürüttüğü soruşturmanın iddianamesinde Aytuğ'un Konya'da bir bankanın müdürü iken, o dönemde Konyalı bir iş adamından FETÖ için yurt yapmasını ve himmet parası vermesini istediği ileri sürüldü. Aytuğ’un yine soruşturmalar kapsamında mal varlıklarına tedbir kararı konulan 119 kişi arasında yer aldığı belirtildi. Aytuğ'un, en son Bank Asya'nın Erbil Şube Müdürlüğü görevini yaptığı öğrenildi. Aytuğ'un, FETÖ'nün Irak imamı olduğu ve örgütün PKK ile işbirliğini sağlayan kişi olduğu iddia edildi.

+++++

Kaynak: Diyarbakır Söz