Forum AVM “Kapı”yı aralıyor

Güneydoğunun en büyük alışveriş merkezi Forum Diyarbakır AVM Yeşilçamın usta oyuncusu Kadir İnanır’ı konuk etti. Etkinlikte sanatçı, son filmi olan “Kapı”yı sinemaseverlerle birlikte izledi.

Forum AVM “Kapı”yı aralıyor

Ünlü sinema oyuncusu Kadir İnanır’ın başrollerini paylaştığı Kapı filmi önceki gün Güneydoğunun en büyük alışveriş merkezi Forum Diyarbakır AVM gösterime girdi. Diyarbakırlı sinemaseverlerin büyük ilgisiyle karşılanan İnanır, filmin gösterimi öncesi Diyarbakır Forum AVM'de hayranlarıyla bir araya geldi.

Burada Diyarbakırlılara hitaben yaptığı konuşmada İnanır, kente 1971 yılında yaptığı ziyaretteki bir anısını paylaştı.

“GELECEĞİNİZİ ASLA ŞANSA BAĞLAMAYIN”

Ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır, ilk kez 1971 yılında Diyarbakır'a geldiğini belirterek, şunları söyledi: “1971 yılında Diyarbakır’a geldim. Türkiye'de insanlar araba almak için sıraya giriyordu. Araba azdı. Sıra çekmek isteyenler, torbadan bir numara çekiyordu. Onlara araba çıkarsa o dönem de araba sahibi olurlardı. Ben de kalabalık bir ekiple geldim. Bir numara çektim. O şanslı adam gidip arabasını alacaktı. O kadar talep vardı ki araba sahibi olmaya, ben de bir tek kelime söyledim. Hayatınız boyunca geleceğinizi asla şansa bağlamayın. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Hoş geldiniz.”

MIZRAKLI VE TÜRK FİLMİ İZLEDİLER

Söyleşi sırasında barış anneleri inisiyatifine üye bir grup kadın da İnanır’a barışın simgesi olan beyaz tülbent taktı.  Söyleşinin ardından sinemaseverler, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, HDP eski milletvekili Ayla Akat Ata, HDP’li ilçe belediye başkanlarıyla birlikte sanatçının son filmi olan “Kapı”yı birlikte izledi.

KAPI FİLMİNİN KONUSU

"Kapı" Filmi, Mardinli Süryani bir ailenin ölen oğulları ardından Berlin’e uzanan hayatları ve 25 yıl sonra bir ölüm kuyusundan gelen haberle başlayan yolculuklarının hikayesini konu alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz