Fuara destek çekildi yalanı

Vali ve Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu'nun Kitap fuarına, ulaşım yönünde desteğini çektiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Fuara destek çekildi yalanı

Son günlerde Diyarbakır kamuoyunda tartışılan ve bazı basın yayın organlarında haber konusu edilen "Valilik ve Belediye Fuar'a desteğini çektiği" yönündeki iddialar yalanlandı. Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kaya, “Bir destek çekme söz konusu değil” derken, TÜYAP Bölge yöneticisi Velat Ektiricisi ise, “Kurumlar desteğini çekmedi. Büyükşehir fuarın son üç günü otobüs seferleri düzenleyecek” açıklamasını yaptı.  28 Eylül'de kitapseverlere 7'nci kiz kapısını açan fuarı, 5 günde 100 bin kişi ziyaret etti. 130 yayınevi ile 250 yazarın katıldığı ve 6 Ekim'e kadar açık kalacak fuara 200 bin ziyaretçi bekleniyor.

GURME TURİZMİ

Buarada, Diyarbakır'da 13-17 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı için DTSO ev sahipliğinde Turizm Platformu toplantısı yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, TÜRSAB Diyarbakır Bölge Yürütme Kurulu'nun katılım sağladığı toplantıda Gurme Fuarı, Gastronomi ve Turizm Çalıştayları görüşüldü. Gurme Fuarı kapsamında yapılacak etkinlikler ve gastronomi çalıştayı için kurumlar arasında işbirliği sağlandı.

SEKTÖRÜN GELİŞMESİ

Diyarbakır'da ayrıca turizm sektöründe farklı kurumların, iş kollarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüleceği ve işbirliğinin güçlendirileceği bir turizm çalıştayı düzenlenmesi kararlaştırıldı. Toplantıda yapılan hazırlıklar sonucunda Kasım ayında ilde turizm ve daha spesifik olarak gastronomi alanında yerelde Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, GAP İdaresi, DTSO ve ilgili diğer kurum ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile ortak çalışmalar yapılması hedefleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz