Hakim affetmedi!

Cumhuriyet mahallesindeki okulda, öğretmeni darp eden baba ve oğlu, nöbetci hakim affetmedi. İkisi hakkında tutuklama kararı vererek, cezaevine gönderildi.

Hakim affetmedi!

Kamuoyuna yansıyan ve infial yaratan, Cumhuriyet köyündeki Süleyman ve Muazzez Ersönmez Ortaoukulu Müdür Yardımcısı Yasin Güneş'in öğrenci velisi ve iki oğlu tarafından, darp edilmesi olayıyla ilgili beklenen sonuç çıktı. Gözaltına alınan Mehmet Sıtkı A. ve oğlu Serhat A. dün çıkarıldıkları Nöbetçi mahkemede hakim affetmedi. Baba ve oğul tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ELÇUK SALDIRIYI KINADI

Bakan Ziya Selçuk, Diyarbakır'da bir öğretmenin darbedilmesi olayına ilişkin "Şiddet kimden ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin kabul edilmesi mümkün değilken; bir eğitimcinin okulda öğrencilerinin gözleri önünde darbedilmesini tarif edemiyorum. Saldırganların velimiz olması ise başka bir acı. Olayı kınıyor, takibimde olacağının bilinmesini istiyorum." değerlendirmesini yaptı.

ÖĞRENCİLER ONLARI AYIRDI

Buarada,  Eğitim'deki şiddet haberler hız kesmezken, Siirt il ve ilçelerde görev yapan öğretmenler arasında düzenlenen futsal turnuvasında yumruklar havada uçuştu. Öğretmenlerin kavgasını öğrenciler zorlukla ayırdı. Yaşanan olay, maçı izleyen öğrenci ve öğretmenler tarafından saniye saniye kaydedildi.

DİYARBAKIR'da, okulun müdür yardımcısı Yasin Güneş'i dövdüğü gerekçesiyle veli Mehmet Sıtkı A. ile oğlu Serhat A., gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen baba- oğul, mahkemece tutuklandı.

ÖĞRENCİSİNİ AİLESİNE ŞİKAYET ETMİŞTİ

Olay, geçtiğimiz pazartesi günü, Kayapınar ilçesinin Cumhuriyet köyünde bulunan Süleyman ve Muazzez Ersönmez Ortaokulu'nda meydana geldi. Okulun müdür yardımcısı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni olan Yasin Güneş, iddiaya göre, öğrencisinin bazı davranışları nedeniyle babası Mehmet Sıtkı A.'ya şikayette bulundu.

BABA VE OĞULLARI OKULU BASTI

Bunun üzerine okula çocuğunun ağabeyi Serhat A. ile gelen baba Mehmet Sıtkı A., müdür yardımcısı ile konuşmak istedi. Yasin Güneş ile baba- oğul arasında konuşma sırasında çıkan tartışma, kısa sürede büyüyüp, kavgaya dönüştü.

ÖĞRETMEN GÜNEŞ DARP EDİLDİ

Mehmet Sıtkı A. ile oğlu Serhat A., okul bahçesinde Yasin Güneş'i dövdü. Güneş'in yere yatırılarak, dövüldüğü anlar, okulun güvenlik kameralarınca anbean kaydedildi.

Olayın ardından Yasin Güneş'in şikayeti üzerine jandarma ekipleri, harekete geçti.  Mehmet Sıtkı A. ve Serhat A., gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen baba- oğul, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

BAKAN SELÇUK OLAYI KINADI

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından, 21 Ekim'de Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Cumhuriyet köyünde bulunan Süleyman ve Muazzez Ersönmez Ortaokulunda Müdür Yardımcısı ve görsel sanatlar öğretmeni Yasin Güneş'in darbedilmesiyle ilgili paylaşımda bulundu. Bakan Selçuk, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Şiddet kimden ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin kabul edilmesi mümkün değilken; bir eğitimcinin okulda öğrencilerinin gözleri önünde darbedilmesini tarif edemiyorum. Saldırganların velimiz olması ise başka bir acı. Olayı kınıyor, takibimde olacağının bilinmesini istiyorum."

ÖĞRETMENLERİN KAVGASINI ÖĞRENCİLER AYIRDI

Eğitim'deki şiddet haberler hız kesmezken, Siirt'te bu kez öğretmenler kava getti, öğrenciler onları ayırmaya çalıştı. Siirt il ve ilçelerde görev yapan öğretmenler arasında düzenlenen futsal turnuvasında yumruklar havada uçuştu. Öğretmenlerin kavgasını öğrenciler zorlukla ayırdı.

Siirt 14 Eylül Kapalı Spor Salonunda oynanan öğretmenler arası futsal turnuva maçında öğretmenler yumruk yumruğa kavgaya tutuştu. Farklı okullarda görev yapan öğretmenler arasında oynanan maçın bitiş düdüğüyle birlikte birbirine giren öğretmenler, araya giren öğrenciler tarafından ayrıldı. Yaşanan olay, maçı izleyen seyirciler tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz