Görüş Bildir

HDP: Kürtlerin tavrı iktidara göre değişmez

HDP Grup Başkanvekili Kurtulan, İstanbul seçimiyle ilgili şunları söyledi: "Kürtler, demokrasi, adalet, barış mücadelesinin kararlı savunucularıdır. Kürtlerin bu durumu iktidarlara, duruma göre değişiklik arz etmez. Kürtler her daim demokrasiden yana tercihlerini koymuşlardır."

HDP: Kürtlerin tavrı iktidara göre değişmez

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçiminde HDP ve Kürtlerin ne yapacağına ilişkin “Kürtler her daim demokrasiden yana tercihlerini koymuşlardır” dedi ve bu durumun iktidara göre değişmeyeceğini vurguladı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkanvekili Kurtulan, YSK’nin gerekçeli kararını bekleyenlere, merak edenlere ve “neden gecikti” sorusunu soranlara bazen şaşırdığını söyledi. Kurtulan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de yargı sistemi hep böyle işler. Özellikle biz Kürtler bunun çok tanıklığını yaptık. Önce tutukluyor, daha sonra iddianameler ve suç oluşturulmaya çalışılıyor. Şimdi YSK’nin de yaptığı budur. ”

‘TOPLUM GÖZÜNÜZÜ DOYURMAKLA MEŞGUL’

“İstanbul seçimlerinde Kürtlerin ne yapacağı tartışılıyor. Kürtler, demokrasi, adalet, barış mücadelesinin kararlı savunucularıdır. Kürtlerin bu durumu iktidarlara, duruma göre değişiklik arz etmez. Kürtler her daim demokrasiden yana tercihlerini koymuşlardır. Erdoğan, teşkilatı ile yaptığı bir toplantıda, ‘karınlarını doyuruyoruz, çok ihtiyaçlarını karşılıyoruz ancak bize hala oy vermiyorlar’ gibi bir beyanı var. Bunu biz Kürtlere mi yoksa topluma mı söyledi bilemiyoruz ancak şunu söylemek gerekiyor ki asıl toplum sizin gözünüzü doyurmakla meşgul.”

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi