HDP'ye polis operasyonu!

Merkez Bağlar ilçesindeki HDP İl Başkanlığı binasına düzenlenen operasyonda, PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli yakalandı.

HDP'ye polis operasyonu!

Yılmaz BEKLEYEN/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR -HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın da aralarında bulunduğu bir grubun süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığı HDP Diyarbakır İl binasına akşam saatlerinde "PKK propogandası" yapıldığı iddiasıyla, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 kişiyi gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP üyeleri Salih Cansever, İsmet Yıldız, Sevican Yaşar, Salih Tekin ve Bilal Özgezer'den oluşan bir grup, basın toplantı düzenleyip, HDP Diyarbakır İl binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda bir süredir yürütülen açlık grevlerine destek amaçlı süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını duyurdu.

POLİS OPERASYON DÜZENLEDİ                    

Akşam saatlerinde ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla tutuklu bulunduğu cezaevinde açlık grevi başlatan ve sağlık durumundan dolayı evinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için HDP İl Başkanlığı binasında PKK propagandası yaptığı ileri sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açıklamadan saatler sonra, akşam il binasını abluka altına alan polis, partililerin ve gazetecilerin geçişine izin vermedi. Baskını takip etmek isteyen gazeteciler Genel Bilgi Taraması’na (GBT) tabi tutuldu. İl binasına giren polisler, HDP basın çalışanı Vedat Dağ’ın odasından çıkmasına izin vermedi.

PANKARTLARA EL KONULDU

Operasyonda, açlık grevinin yapıldığı salonunda asılı bulunan “Leyla Güven haklıdır, tecrit son bulmalıdır”, “Tecrit insanlık suçudur, siyasi tutsaklara özgürlük” gibi Türkçe ve Kürtçe yazılı pankartlar toplatıldı. Aramaların ardından Sevican Yaşar, Salih Cansever, İsmet Yıldız, Salih Tekin ve Bilal Özgezer gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyet müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Öte yandan, HDP’li Dersim Dağ, baskın sonrası twitter hesabından, “Amed il binamız basılarak eylemci arkadaşlar gözaltına alındı. Hiçbir baskı bu direnişi durduramayacak. Başaracağız, Mutlaka Başaracağız” mesajını paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz