Heron ihanetinde şok iddia

Emekli hakim Heron ihanetinde şok bir iddiada bulundu. Mahkemeye, PKK'ya destek veren bir Tuğamiralin ismini verdi.

Heron ihanetinde şok iddia

2007'de MİT'in yasal dinlemesine iki askerin konuşması takılmıştı. Konuşma Hava Pilotlar Üsteğmen Fırat Ç. ile Yarbay Selami Selçuk Ç. arasında geçiyordu. Üsteğmen Fırat Ç. PKK'lı teröristleri kastederek "Zayiat veriyoruz. Heronları düşürün ya da koordinatları değiştirin" diyordu.

Yarbay ise "çaresine bakacağız" diye karşılık veriyordu. İddiaya göre yarbay da bir tuğamiralle irtibat halindeydi. İddialar üzerine askeri savcılık soruşturma başlattı. Aradan yıllar geçti. Hiç bir suçlu bulunmadı. Dosya kapatıldı.

O zaman Heron Soruşturmasını yürüten Emekli Albay Emin Hakan Özbek bu kez Balyoz davasında tutuksuz sanık olarak hakim karşısına çıktı. Ve adeta dosyayı yeniden açtı. Heron ihaneti hakkında önemli açıklamalar yaptı. İddiaların odağındaki Tuğgeneralin PKK ile irtibatını belirlediğini söyledi.

Emekli Albay Özbek'in sözleri salonda şok tesiri yaptı. Tutuklu sanık Tümamiral Erdem Caner Bener, Özbek'ten tuğamiralin ismini açıklamasını istedi.

Özbek ise ismi mahkemeye verdiğini belirtti. Israrlar üzerine heyet Başkanı Ömer Diken Devreye girerek Bener'e " O kişi siz değilsiniz" dedi.

Samanyoluhaber

Kaynak: Diyarbakır Söz