Kayıp yakınları 54 hafta sonra yine dışarıda!

Diyarbakır'daki kayıp yakınları, 54 hafta sonra yeniden dışarıda kayıpların akıbetini sordu.

Kayıp yakınları 54 hafta sonra yine dışarıda!

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, 553'üncü haftasına giren “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemini dernek binasının önünde yaptı. Diyarbakır Valiliği’nin 499’uncu haftada “kamu güvenliği” gerekçesiyle Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda yapılan etkinliği yasaklamasının ardından İHD Şube binası içerisinde gerçekleştirilen etkinlik, 54 haftanın ardından dışarıda yapıldı. Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eyleme, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, yerine kayyum atanan Selçuk Mızraklı, kayıp yakınları ve İHD yöneticileri katıldı.

ANNELER YİNE ALANLARDA

Yıllardır kayıpların bulunması ve faillerinin yargılanması için meydanlarda olan annelerin 54 haftanın ardından tekrardan alanlarda seslerini yükselttiğini ve yükseltmeye devam edeceklerini vurgulayan İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdullah Zeytun, 1990’lı yıllarda devletin JİTEM eliyle kaybettirilen 22 yurttaşın davasında bir kez daha kolluk görevlilerinin “devletin yargısı” sayesinde aklandığını belirterek, cezasızlık politikasının uygulandığını hatırlattı.

KAYIP MEHMET ZAFER DEMİRKIRAN

Bu hafta, 12 Eylül 1995'te kendi polis diye tanıtan kişilerce evinden gözaltına alınarak, bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Zafer Demirkıran'ın kayıp hikayesini ağabeyi Sabahattin Demirkıran anlattı. İHD Diyarbakır Şubesi önünde gerçekleşen eylem, 5 dakikalık oturma eylemiyle son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz